21 Μαΐ 2013

Αυτό είναι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο -Ποιες είναι οι κυρώσεις που προβλέπει


Βαρύτατες ποινές προβλέπει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας». Οπως αναφέρεται οι ρατσιστικές συμπεριφορές και πράξης θα τιμωρούνται ακόμα και με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή 5-20 χιλιάδων ευρώ.
Με φυλάκιση και τα χρηματικά πρόστιμα θα τιμωρούνται όσοι δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνουν, προκαλούν ή διεγείρουν, σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπων ή ομάδες προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλων.
Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά περίπτωση, σωρευτικά ή διαζευκτικά θα μπορούν να επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο ή στην ένωση προσώπων, οι ακόλουθες κυρώσεις:
α) Διοικητικό πρόστιμο από δεκαπέντε (15.000) έως διακόσιες (200.000) χιλιάδες ευρώ
β) Ανάκληση ή αναστολή της άδειας λειτουργίας του για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες ή απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα
γ) αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, ενισχύσεις, επιδοτήσεις ή αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, προμήθειες, διαφημίσεις και διαγωνισμούς του δημοσίου ή των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η διοικητική κύρωση του στοιχείου α επιβάλλεται πάντοτε, ανεξαρτήτως της επιβολής άλλων κυρώσεων. Σε περίπτωση υποτροπής του νομικού προσώπου ή της ενώσεως προσώπων οι κυρώσεις των στοιχείων β και γ μπορεί να έχουν οριστικό χαρακτήρα».

iefimerida

 

Δείτε και:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην προκειμένη περίπτωση, και με την προυπόθεση ότι θα ψηφιστεί τελικά το φασιστικής υφής δήθεν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (στην πραγματικότητα σφόδρα ρατσιστικό σε βάρος όσων ορθοφρονούντων αντιτίθενται σ αυτό), ικανός αριθμός ευσυνείδητων δικαστικών λειτουργών θα τεθεί προ μεγίστου ηθικού διλήμματος βιώνοντας την περίφημη "σύγκρουση καθηκόντων". Η ηθική τους συνείδηση δηλονότι θα υπαγορεύει την αθώωση των όσων παραπέμπονται σε δίκη για λόγους νεοταξίτικης σκοπιμότητας, την ίδια στιγμή που ο επαίσχυντος και κατάπτυστος νόμος θα προβλέπει την καταδίκη τους. "Νυν κρίσις εστί"! Όχι των "θυμάτων" του απόβλητου νόμου αλλά των εντεταλμένων για την απονομή της δικαιοσύνης, που καλούνται να μην υποκύψουν στα κελεύσματα της δικτατορίας του "πολιτικώς ορθού" αλλά να προβάλλουν αντίσταση στην ποινικοποίηση του φρονήματος και της ελευθερίας του λόγου. Αλλά και όσοι στοχοποιούνται απ τις δατάξεις του νομικού αυτού τερατουργήματος όπως π.χ. κληρικοί, ιστορικοί, δημοσιογράφοι, ακαδημαικοί δάσκαλοι, καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, δημοσιογράφοι,ιστολόγοι,σωματεία, ενώσεις, σύλλογοι αλλά και απλοί πολίτες που διαθέτουν ακόμη αδούλωτο φρόνημα και δεν έχουν κλίνει γόνυ στο Βάαλ της νέας τάξης, ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΗΘΙΚΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ την οποία εξυπηρετεί το τραγικά ανελεύθερο συγκεκριμένο νομικό κατασκεύασμα. Το όλο ζήτημα κάθε άλλο παρά αποτελεί παρωνυχίδα. Και η αντίσταση εναντίον του επιχειρούμενου στραγγαλισμού της ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου που συνεπάγεται ο φασισμός της "πολιτικής ορθότητας" κάθε άλλο παρά καταλείπει περιθώρια εφησυχασμού. Αρκετά πια συμβιβαστήκαμε όλοι μας με συνέπεια οι διάφοροι μητραλοίες, εγχώριοι και αλλοδαποί, με "αβανταδόρους" τα γιουσουφάκια της κατεστημένης δημοσιογραφίας να ασελγούν ανενόχλητοι πάνω στο σώμα της νεοελληνικής κοινωνίας, αποδομώντας τις εθνικοθρησκευτικές μας αξίες! Η περαιτέρω ανοχή συνιστά συνενοχή και η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας θα πρέπει να μας συνέχει όλους!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου ιστολόγε, παρακαλώ για μία διόρθωση στο αποσταλέν υπ εμού σχόλιο: η φράση "και η αντίσταση" να διορθωθεί από τη φράση "και η ανάγκη για αντίσταση". Σας ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!

ΣΚΕΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ!

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες Λυκουργε!

"Η περαιτέρω ανοχή συνιστά συνενοχή και η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας θα πρέπει να μας συνέχει όλους!"

Συνυπογράφω

Ανώνυμος είπε...

Γιατί στο άθλιο νομοσχέδιο γίνεται διάκριση εθνικής και εθνοτικής sic καταγωγής; Κάπου βρωμάει η δουλειά!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com