23 Απρ 2013

Μήνυμα για το Πάσχα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Κυριάκου Κενεβέζου



Φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες
Μέσα στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας, όαση ελπίδας και πηγή άντλησης θάρρους αποτελεί το θαύμα της Ανάστασης του Χριστού. Η χαρμόσυνη πασχαλινή ατμόσφαιρα διαλύει τα σκοτάδια του μίσους και προσφέρει σε όλους τη συμφιλίωση και τη συγχώρεση. Τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, διαδέχεται η χαρά της Ανάστασης, μετατρέποντας το σκοτάδι σε φως, τη θλίψη σε χαρά, το θάνατο σε ζωή, μαρτυρώντας παράλληλα ότι «ο Θεός αγάπη εστίν».
Η ασύλληπτη αγάπη του Θεανθρώπου προς τον άνθρωπο, αυτές τις μέρες βιώνεται εντονότερα, αφού μαρτυρείται από την ανηφορική πορεία προς τον Γολγοθά και τη σταυρική Του θυσία. Ο Ιησούς Χριστός αφού με το θάνατό Του συνέτριψε το σκοτάδι του θανάτου, έγινε σύμβολο. Σύμβολο για όλους ανεξαίρετα τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις. Σύμβολο ελπίδας για τους πονεμένους, καρτερίας και υπομονής για τους ανθρώπους που υποφέρουν από την πείνα, τις αρρώστιες, τη φτώχεια.

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος αυτές τις μέρες από τον πόνο πολλών συνανθρώπων μας που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, προσδοκώντας ότι και γι’ αυτούς θα έρθει Ανάσταση.
Αγαπητοί φίλοι,
Δυστυχώς το φετινό Πάσχα βρίσκει την πατρίδα μας να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά. Τόσο η καταπάτηση των πατρογονικών μας εδαφών που για 39 ολόκληρα χρόνια στερεί το δικαίωμα της επιστροφής στην πατρώα γη χιλιάδων συμπατριωτών μας, όσο και η οικονομική δυσπραγία που βιώνουμε ως λαός, βαραίνουν τη μνήμη και πληγώνουν την ψυχή. Παρ’ όλα αυτά διατηρούμε πάντοτε ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία για την ανατολή καλύτερων ημερών για τον τόπο μας. Η μεγάλη γιορτή της Ανάστασης διδάσκει πως το μαρτύριό μας, όσο σκληρό και μακροχρόνιο κι αν είναι, θα έχει τέλος. Και αυτό το τέλος δε θα είναι άλλο από την Ανάσταση. Γιατί όπου υπάρχει Σταυρός και Γολγοθάς, εκεί θριαμβεύει η αναστάσιμη χαρά. Φωτισμένοι από το φως της Ανάστασης, ας μορφώσουμε μέσα σ’ αυτό την ατομική μας πορεία. Μια πορεία που θα φωτίζεται από το Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού. Καλό Πάσχα.
Καλή Ανάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com