15 Απρ 2013

Ο Μητροπολίτης Κομοτηνής και το Κοράνιο


Όπως αναφέρει η Μουφτεία Κομοτηνής «Ο Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρώνειας κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο
Ο νέος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρώνειας Παντελεήμων στις 26 Μαρτίου 2013 και ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο στα γραφεία της Μουφτείας.
Η συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, ο Μουφτής Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρώνειας κ. Παντελεήμονα για την επίσκεψη του και τόνισε αυτή η επίσκεψη αποτελεί ένδειξη σύγκλισης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών  της περιοχής. Ο Σοφολογιότατος Μουφτής επεσήμανε την σημασία να διδαχθεί ο λαός την θεϊκή κουλτούρα και τόνισε ότι σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι  ηγέτες και των δύο θρησκειών. 
Η συνάντηση έλαβε τέλος με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.»

6 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ντροπή και αίσχος! Κάκιστο το πρώτο δείγμα γραφή του νέου μητροπολίτου...

Ανώνυμος είπε...

Εάν όντως ο συγκεκριμένος μητροπολίτης Μαρωνείας έλαβε σαν δώρο ή επέδωσε, επίσης σαν δώρο, το ανίερο, βλάσφημο, αντιχριστιανικό και δαιμονικής προελεύσεως κοράνιο (υπάρχει σοβαρή υπόνοια εν προκειμένω) τότε είναι άξιος θρήνων! Ας μην ξεχνάμε ότι προ ολίγου καιρού αποκάλεσε την ελληνικότατη Κομοτηνή με το τουρκικό της όνομα!!! προκαλώντας κατά πάντα δικαιολογημένες αντιδράσεις, ερχόμενος εν προκειμένω σε αντίθεση με την επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους αναφορικά με το ακανθώδες και άκρως ευαίσθητο ζήτημα της Θράκης. Δυστυχώς η υπό εκκλησιαστικών τινων αξιωματούχων εγκαινιασθείσα όλως αντικανονική και προκαλούσα το δικαιολογημένο σκανδαλισμό του ποιμνίου συγκεκριμένη πρακτική έχει καθώς διαφαίνεται ικανό αριθμό μιμητών στο χώρο των ασκούντων την επισκοπική εξουσία επί καταφρονήσει των σχετικών ιερών κανόνων, των ρυθμιζόντων τις διαχριστιανικές και διαθρησκειακές σχέσεις! Δυστυχώς, άλλοι είναι οι πρώτοι διδάξαντες! Καλό θα είναι, κάποιοι έμπειροι και πολιοί κληρικοί, να "επαναφέρουν" και "προσγειώσουν" στην εκκλησιαστική τάξη το νεόφυτο στην αρχιερωσύνη μητροπολίτη Μαρωνείας υπενθυμίζοντάς του την πραγματικότητα επί τη βάσει της οποίας "και η επικοινωνιακή σκοπιμότητα έχει τα όριά της"! Το αυτό ισχύει και για την παρουσία στο γήπεδο ανήμερα Καθαρά Δευτέρα!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΟΥ: ο μητροπολίτης Μαρωνείας, εξ όσων αναγνώσαμε, δεν επέδωσε το βέβηλο κοράνι στο μουφτή αλλά μια εικόνα του Κυρίου μας, ενώ ο μουφτής του αντιπρόσφερε το κοράνι. Επίσης η ονομασία με την οποία ονόμασε την Κομοτηνή, επίσης εξ όσων αναγνώσαμε, είναι η βυζαντινή και όχι η τουρκική ονομασία της πόλεως. Κατόπιν τούτου ο γράφων το παρόν ΕΞΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ εφ όσον άθελά μου τον αδίκησα μεσούσης της τεσσαρακοστής!
Λ.Ν.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Εάν αληθεύουσι τα όσα μας μαρτυρεί ο αξιαγάπητος αδελφός ημών κος Λυκούργος και δεν έχω διόλου αμφιβολίαν ότι όσα μας μαρτυρεί είναι αληθινά, τότε κι εγώ με την σειρά δηλωνω ότι ημάρτησα και αιτούμαι το έλεος και της συγγνώμης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Τονίζω ότι δεν βάλουμε κατά προσώπων αλλά είμεθα εναντίων πρακτικών και πράξεων άτινα βλάπτουν σοβαρά την Αγίαν Ορθόδοξον Πίστιν ημών και την Ένδοξον Αιμοτοποτισμένην Πατρίδαν. Καλή Σαρακοστή, αφελφοί ημών.

Ανώνυμος είπε...

Καλό πάντως θα είναι Λυκούργε να μη δέχονται σαν δώρο οι δεσποτάδες μας το κοράνι έστω και για λόγους εθιμοτυπίας.
Πολύ κοράνι "παίζει" τελευταία!

Ανώνυμος είπε...

Για μισό λεπτό ρε παιδιά... δηλαδή ο Σεβασμιώτατος έπραξε το πατερικό ή το μεταπατερικό στη συγκεκριμένη περίπτωση; Επίσκοπος της Εκκλησίας είναι, δεν το διόρισανε εκεί ως διπλωμάτη να κάνει εθιμοτυπικές επισκέψεις και να ανταλάσσει αναμνηστικά δώρα (παρεμπιπτόντως ωραίος χαρακτηρισμός για την εικόνα του Χριστού μας : αναμνηστικόν δώρο!).
Όσο για τα περί ονομασίας της Κομοτηνής, έπρεπε να γνωρίζει ο Σεβασμιώτατος πως το βυζαντινό όνομα της πόλεως το έχουν οικειοποιηθεί οι Τούρκοι, επομένως αυτοί το θεωρούν ως νίκη να ακούγεται το Γκιουμουλτζίνα, αντί για Κομοτηνή. Και το Ιστανμπούλ ελληνική παραλλαγή είναι (εις την Πόλιν), αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ποτέ, έστω κι αν γνωρίζουμε πως κι αυτή η ονομασία δική μας είναι.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com