21 Μαρ 2013

Φωτογραφίες από την ενθρόνιση του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου του Canterbury, Τζάστιν Γουέλμπι


Πέμπτη 21 Μάρτη 2013-  Ενθρονίστηκε σήμερα  ο διάδοχος του Ρόουαν Γουίλιαμς. Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Τζάστιν Γουέλμπι παρουσία διαθρησκειακής αντιπροσωπείας.

εκκλησία
καθεδρικός ναός
Canterbury
Canterbury
Canterbury
Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Justin Welby χειραψία στο ενθρόνιση του.
εκκλησία
γιορτάζω
καθεδρικός ναός
εκκλησία

2 σχόλια:

ΣΤΕΛΙΟΣ Γ. είπε...

ΑΝ Ο ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΑ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΄΄ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ΄΄, ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥΣ; ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΤΥΧΗΣ ΕΑΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Ή Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ή Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Ή Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ Ή Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Ή Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ Ή Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ή Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ Ή Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Ή Ο ΣΙΣΣΑΝΙΟΥ Ή ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΗ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ ΓΙΑΓΙΟΥΛΑ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΠΤΥΧΙΟ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ἐπειδή πολύ ορθά ο αδελφός Στέλιος εξέφρασε στο σχόλιό του την απορία του για την απάντηση που θα έδινε μια πιστή αγράμματη γιαγιούλα και όχι κάποιος υψηλά ιστάμενος της ηγεσίας της Ορθοδοξίας, μου ήρθε στο νου κάτι που έλεγε η γιαγιά μου μικρό παιδάκι, παίζοντας στις γειτονιές της Ν. Ιωνίας και διακωμωδώντας την αλλαγή της έδρας του Πάπα από τη Ρώμη στο Βατικανό. Έλεγε λοιπόν και μας τα λέει και σήμερα:Ο πάπας της Ρώμης μεταφέρει τά κέρατά του από την Ρώμη στο Βατικανό! Αυτή λοιπόν ήταν η θεολογική κατάρτιση μιας ολόκληρης γενιάς Ρωμαίων - Ελλήνων. Σήμερα τί γίνεται;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com