22 Μαρ 2013

Λυκούργος Νάνης, Λίγα ψίχουλα συγκατάβασης και προς το ποίμνιο δε θα σας βλάψουν άγιε Περγάμου!


Ήταν ανάγκη να σκύψει και να φιλήσει το χέρι του αιρετικού πάπα ο γνωστός και μη εξαιρετέος μητροπολίτης Περγάμου; Ποια να είναι άραγε η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης χειρονομίας; Ποιος ο συμβολισμός και ποια η σημειολογία της;
Δε γνώριζε εκ των προτέρων ο ειρημένος επίσκοπος ότι η εν θέματι τολμηρή ενέργειά του του θα προκαλέσει το σκανδαλισμό και την αποδοκιμασία των πιστών που νοιώθουν να προδίδονται απ τους ποιμένες τους;
Δεν αξίζει έστω κι ένας υποτυπώδης σεβασμός απ τη μεριά κάποιων υπεροχικών εκκλησιαστικών προσώπων της ευαισθησίας του πληρώματος που πληγώνεται όταν αντικρύζει τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές; Προλεταριάτο δηλαδή είναι το ποίμνιο ή αποτελείται από μουζίκους; Μη φοβάστε άγιε Περγάμου! Δεν πρόκειται να υποστεί κάποια ζημία η "ιερή" υπόθεση του οικουμενισμού την οποια με πιστότητα και συνέπεια υπηρετείτε αν δείξετε απ τη μεριά σας κάποια ψιχία σεβασμού της ευαισθησίας περί την Ορθόδοξη Πίστη του πληρώματος! Λίγα ψίχουλα συγκατάβασης και προς το ποίμνιο δε θα σας βλάψουν!
Δείτε και:

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μας πείτε μας Σεβασμιότατε ποιόν άγιον της Εκκλησίας μας ακούσατε ποτέ να έπραξε όπως εσείς-ασπαζόμενος το χέρι του αιρετικού Πάπα- και φέρετέ τον ως παράδειγμα. Αν όμως δεν μπορείτε αναρωτηθείτε αν είστε ακόμα "επόμενος τοις αγίοις Πατράσι" και προ τέλους μετανοήσατε!

Ανώνυμος είπε...

'Εξεστι Ιωάννη Ζηζιούλα ασχημονείν!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο ζηλιούλας αντεστάθη! Συνήθως ασπαζόταν την παντούφλα του ποντίφικος! Ηρωική η πράξι του...

Ανώνυμος είπε...

Απ την εποχή του Αθηναγόρα κυρίως αλλά και πιο πριν κάποιοι Φαναριώτες έχουν ξεσαλώσει με τα οικουμενιστικά τους καραγκιοζιλίκια! Δυστυχώς καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο αείμνηστος Χαλκηδόνος Μελίτων Χατζής που υπήρξε πνευματικός πατέρας του νυν πατριάρχη Βαρθολομαίου! Αυτό το τελευταίο εξηγεί πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λυκούργε ο "πολύς" δεσπότης άνευ ποιμνίου Ιωάννης Ζηζιούλας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αντιδράσεις του ευσεβούς λαού!

Ανώνυμος είπε...

Για να ειμαστε ακριβοδικαιοι, δεν το φιλισε το χερι. Απλως ηταν βαθεια η υποκλιση, χωρις αυτο να ανερει αλλες μεμπτες συμπεριφορες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΑΥΤΟΣ ΖΗΣΟΥΛΙΑΣ...ΣΤΟΝ ΟΙΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΑ:...ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΤΟΥΤΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΝ ΑΙΡΕΣΗ...ΟΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΙΣΗΣΑ ΕΚΚΛΣΙΑ ΠΟΝΗΡΕΥΟΜΕΝΩΝ...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com