26 Μαρ 2013

Λυκούργος Νάνης, Του μακαριστού μητροπολίτου κυρού Ιακώβου είη η μνήμη αιωνία!


Ο άρτι μεταστάς εις τας αιωνίους μονάς μακαριστός μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιάκωβος Παχής κατέλιπε φήμη ευσεβούς και πνευματικού κληρικού που εκδαπανήθηκε στη διακονία του ποιμνίου του τόσο προ της επισκοποποιήσεώς του όσο και μετά απ αυτήν. Εργάστηκε με ιεραποστολικό ζήλο για τον πνευματικό καταρτισμό του λαού του Θεού κατ αρχήν στη μητρόπολη της Άρτας και εν συνεχεία στη λαχούσα αυτώ επισκοπή της Αργολίδας το ποίμνιο της οποίας θεοφιλώς ποίμανε.
Ο αείμνηστος "αγκάλιαζε", χαιρόταν και παρείχε αφειδώς την ευλογία του στις διάφορες ορθόδοξες ιεραποστολικές κινήσεις τις οποίες δυστυχώς κάποιοι συνεπίσκοποί του "βαφτίζουν" παντελώς αθεολόγητα "εξωεκκλησιαστικές" και "παρεκκλησιαστικές".
Ένδεικτικό στοιχείο του εκκλησιαστικού του ήθους υπήρξε η προβληθείσα άρνησή του το μαύρο Ιούλιο του 1974 να καταλάβει μηδέποτε κενωθέντα κανονικώς επισκοπικό θρόνο που ανήκε σε επίσκοπο εκ των 12 παρά πάσαν έννοιαν ηθικής και δικαίου σφαγιασθέντων λεγομένων "ιερωνυμικών" μητροπολιτών τη στιγμή κατά την οποία κάποιοι άλλοι αρχιμανδρίτες έσπευσαν "αγαλλομένω ποδί" να καρπωθούν προσωπικά οφέλη απ την ενσκήψασα εκκλησιαστική ανωμαλία. Του μακαριστού μητροπολίτου κυρού Ιακώβου είη η μνήμη αιωνία!
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com