20 Μαρ 2013

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σε συνάντηση του ποντίφικα με τους αρχηγούς των άλλων χριστιανικών δογμάτων και των υπολοίπων θρησκειών, ο Προκαθήμενος του Θρόνου του Αποστόλου Ανδρέα ανέγνωσε την προσφώνησή του προς τον Πάπα Βεργκόλιο, εξ ονόματος όλων των άλλων ορθόδοξων προκαθημένων που ήταν παρόντες στο Βατικανό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκάλεσε τον Αργεντινό ποντίφικα να επισκεφθεί το Φανάρι (η επίσημη πρόσκληση θα αποσταλεί στο Βατικανό δια της προβλεπόμενης διπλωματικής οδού) ενώ του πρότεινε να μεταβούν από κοινού στα Ιεροσόλυμα, για τα πενήντα χρόνια από την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Πίο τον Έκτο, που είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 1964. Ο ποντίφικας δέχθηκε άμεσα, με ιδιαίτερη χαρά, και τις δυο προσκλήσεις. 
Παράλληλα, οι δυο Άγιοι Πατέρες πρόκειται να αναπτύξουν κοινές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ συμφώνησαν, μετά από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να εγκαινιάσουν μαζί το 2015 την έκθεση αφιερωμένη στο Άγιο Όρος, η οποία θα φιλοξενηθεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης.
Πηγή κειμένου ΑΜΠΕ - skai.gr 20/03/2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η «έκθεση αφιερωμένη στο Άγιο Όρος» βρίσκεται μόνο στα όνειρά τους.
Δεν υπάρχει καμμία έγκριση από την Ιερά Κοινότητα.

ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com