19 Φεβ 2013

Τόμισλαβ Nίκολιτς: Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σάββα θα είναι έτοιμος την ημέρα του εορτασμού της ιωβηλαίας επετείου έκδοσης του Διατάγματος των Μεδιολάνων

Скупштина Друштва за подизање Храма Светог Саве
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Tomislav Nikolić, δήλωσε ότι τα έργα που εκτελούνται στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι, πρόκειται να περατωθούν ως τις 16 Οκτωβρίου 2013 , όταν πρόκειται να εορτασθεί  η ιωβηλαία επέτειος των 1700 χρόνων έκδοσης του Διατάγματος των Μεδιολάνων.
 «Μέχρι τότε αυτός ο Ιερός Ναός θα είναι έτοιμος για τον εορτασμό αυτής της σπουδαίας επετείου»,- δήλωσε ο κ. Nikolić, εν όψει της συνεδρίασης των μελών του Συνδέσμου για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα, στην περιοχή Vračar, του Βελιγραδίου. «Πρόκειται να συνεχίσουμε να εκτελούμε το έργο οικοδόμησης αυτού του ιερού ναού με μεγάλη θέληση και αγάπη, και με αίσθημα ότι δίνουμε τον πλήρη εαυτό μας για την αποπεράτωση αυτού του έργου»,- δήλωσε ο κ. Nikolić, προσθέτοντας ότι η εικονογράφηση των τοίχων και τα τελικά έργα πάνω στη δημιουργία της κρύπτης, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποτελούν τα πιο ακριβά έργα στον ιερό ναό του Αγίου Σάββα.
«Με το πέρασμα των αιώνων εδώ έρχονταν διάφοροι κατακτητές, οι οποίοι, τελικά, έφευγαν, άλλαζε η εξουσία, άλλαζαν οι Κυβερνήσεις, κι όμως ο ιερός ναός παραμένει αιώνιος»,- δήλωσε ο κ. Nikolić, ο οποίος περιηγήθηκε τον ιερό ναό του Αγίου Σάββα, από κοινού με τον Σέρβο Πατριάρχη, Ειρηναίο. Τέλος, ο Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε ότι τον εν λόγω ιερό ναό χτίζει ο σερβικός λαός από τη χώρα και τη Διασπορά, και εξέφρασε ευχαριστίες για τον έρανο των πολιτών.

Скупштина Друштва за подизање Храма Светог Саве

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com