25 Ιαν 2013

Σχόλιο στην ομιλία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Συνέδριο “ Εκκλησία και Αριστερά”


“Να επισημάνουμε σε όσους επιμένουν να μεταβληθεί το ΜτΘ σε ομολογιακό, ότι η προταθείσα εισαγωγής ενός εναλλακτικού μαθήματος για τους αλλοδαπούς, δεν είναι εφικτή στην εκπαιδευτική πραγματικότητα της Χώρας μας, επειδή προσκρούει σε πρακτικές δυσκολίες (σχολικές αίθουσες, συγγραφή πρόσθετων εγχειριδίων, εναρμόνιση με το σχολικό Πρόγραμμα). Εάν επιμείνουμε σ' αυτήν την πρόταση, τότε θα ωθήσουμε ως μοναδική λύση, την κατάργηση του ΜτΘ, που δεν συμφέρει στην ελληνική κοινωνία."
Ο "άγιος" Αλεξενδρουπόλεως χτύπησε δια ετέραν μιαν φοράν υπερασπιζόμενος την λαίλαπαν της νέας τάξεως. Έπειτα από αλλεπάλληλα κτυπήματα με αποκορύφωμα το άναμμα της ειδωλολατρικής δάδας εις το ιερόν ενός Ορθοδόξου Χριστιανικού Ναού δια τους ειδικούς ολυμπιακούς αγώνας αντί να υπερασπιστεί τα της Ορθοδόξου Πίστεως εις την διδασκαλίαν του μαθήματος των θρησκευτικών υπερασπίζεται (δήθεν) τας αδυναμίας του κράτους να παράσχει σχολικάς αιθούσας δια την διδασκαλίαν των θρησκευτικών ετεροδόξων, την δήθεν αδυναμία συγγραφής σχετικών σχολικών εγχειριδίων (εδώ ο "άγιος" Αλεξανδρουπόλεως εμμέσως πλην όμως σαφώς αποκλείει απολύτως κάθε άλλην διαφορετικήν άποψιν εκτός των νέων θρησκειολογικών – συγκρητιστικών βιβλίων δια το μάθημα των θρησκευτικών).

Το κράτος όμως έχει ήδη βρει αιθούσας διδασκαλίας δια δευτέραν ξένην γλώσσαν, δια υπολογιστάς, δια εργαστήρια φυσικής και χημείας, δια διαφορετικά επίπεδα εις την ξένην γλώσσαν αλλά και δια έτερα μαθήματα. Μόνο δια τα θρησκευτικά θα απαγορεύει εις τους μαθητάς τον διαχωρισμόν εις ομολογίας, διότι εκεί πρέπει όλα να γίνουν..."ένα"! Εις το τέλος ο "άγιος" μας μπήγει και την μάχαιραν εις τον λαιμόν ισχυριζόμενος "ή αποδεχόμαστε πανηγυρικώς τα νέα θρησκειολογικά εγχειρίδια των θρησκευτικών ή το μάθημα καταργείται και μάλιστα υπαίτιοι δια τούτο θα είμεθα ημείς οι αρνηταί των νέων συγκρητιστικών – οικουμενιστικών εγχειριδίων!!! Ουδέν ψευδέστερον διότι μόλις προ ολίγου το Ελληνικόν Κράτος αποφάσισε την πρόσληψι 120 ιεροδιδασκάλων δια την διδασκαλίαν του κορανίου εις τους μουσουλμάνους μαθητάς. Εάν καταργηθούν τα Θρησκευτικά θα είναι και δια τους μουσουλμάνους ή και δια τους παπικούς των Κυκλάδων ή τα θρησκευτικά θα απαγορεύονται μόνο δια τους Ορθοδόξους Μαθητάς; Δηλαδή οι μουσουλμάνοι θα διδάσκονται την ομολογίαν των και οι Ορθόδοξοι δια το Μωάμεθ και τον Βούδαν;
"Να επιδιώξουμε, να είναι η Ορθόδοξη Θεολογία κέντρο του ΜτΘ χωρίς απαραίτητα η μεθοδολογία του μαθήματος να είναι «ομολογιακή». Το σχολείο δεν μπορεί να απαιτεί την διατράνωση της Πίστεως των μαθητών επειδή η Πίστη δεν αξιολογείται εκπαιδευτικά ούτε βεβαίως μπορεί να βαθμολογηθεί."
Δεν επιθυμεί ο "άγιος" Αλεξανδρουπόλεως ομολογίαν εις την Ορθόδοξον Πίστιν! Εάν "άγιε" Αλεξ/πόλεως τις μαθητής αγαπήσει την Ορθοδοξίαν εξ ενός καλού θεολόγου, εσύ εισηγείσαι να τιμωρείται παρ’ αυτά; Εις το μάθημα των θρησκευτικών ουδέποτε αξιολογήθηκε εάν τις μαθητής εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα "καλώς" αλλά εάν γνωρίζει ή όχι το υπό εξέτασι καφάλαιον του μαθήματος το οποίο οφείλει να διδάσκει τα της Ορθοδόξου Πίστεως. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη εις την Εκκλησίαν δια άπειρους λόγους εις εκ των οποίων είναι και η άλλοτε βίαιη και άλλοτε ηπιότερη κατάσχεσι, άλωσι θα έγγραφα εκ του Ελληνικού Κράτους του συνόλου σχεδόν της περιουσίας της. Μια εκ των υποχρεώσεών της είναι να κατηχεί και να διδάσκει ως "ανάδοχος" τα της Ορθοδόξου Πίστεως εις τους Έλληνας Ορθοδόξους Μαθητάς αφού η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να οργανώσει εις όλας τας ενορίας της (ειδικοτέρως εις τας ενορίας της επαρχίας) μαζικήν και καθολικήν κατήχησι εις την Ορθόδοξον Διδασκαλίαν.
"Να καλλιεργεί τον διάλογο μεταξύ διαφόρων θρησκευτικών παραδόσεων (...) να οργανώσει την σχολική τάξη σε εργαστήρι συνεργασίας και συνθέσεως απόψεων": Οι ομολογίες και τα θρησκεύματα "βαπτίσθηκαν" εις "θρησκευτικάς παραδόσεις". Ο νεοταξίτικος συγκρητιστικός οικουμενισμός της Ασίσης ante portas!
"Αύριο που η Ευρώπη θα αρχίσει θρησκευτικούς πολέμους ενάντια στο Ισλάμ, τότε να ξέρετε ότι εμείς θα πάρουμε το μέρος τους. Όμως, σήμερα, ως Χώρα κάνουμε λάθη!": Περιμένουμε "άγιε" Αλεξανδρουπόλεως μια ανακοίνωσι καταδίκης δια την επέμβασιν της Γαλλίας εις το αφρικανικόν Μάλι. Δεν πιστεύω να ταυτίζεστε με τους Ευρωπαίους οίτινες ομιλούν δια ισλαμιστάς τροκράτες κ.λπ.; Τρίζουν τα κόκκαλα των χιλιάδων νεομαρτύρων και εθνομαρτύρων που εσφάγησαν από το γιαταγάνι των αγαρηνών "άγιε" Αλεξ/πόλεως...
Και τέλος "Θέλουμε η Ορθόδοξη Διδασκαλία, ως Πολιτισμός που διαποτίζει ακόμα και την αμαρτωλή πλευρά του ανθρώπου (...)": Μετά το "τέλος" της ομολογίας έρχεται και το τέλος της αμαρτίας σύμφωνα με τον "άγιο".
Ετερότητες και διαφορετικότητες (κατά τον "μέγαν γκουρούν" Ζηζιούλαν) όλοι αμετανόητοι και εδραίοι εις τας αιρέσεις των, όλοι "αποδεκτοί" δια το κοινόν ποτήριον! Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι από την σαφήνεια και την καθαρότητα, την ωμότητα θα έγραφα των προθέσεών σου "άγιε" Αλεξανδρουπόλεως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com