21 Οκτ 2012

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Κυριακή Στ' Λουκά - Θεραπεία Δαιμονιζομένου Γεργεσηνών

Περί του Διαβόλου και των δαιμόνων με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή του δαιμονισμένου των Γεργεσηνών.Ερμηνεία της περικοπής. . . Αναφορά στον δαιμονισμένο ως παρομοίωση της ανθρωπότητος, ακόμη και της Ελλάδος.
Παρουσίαση περί δαιμόνων από 2 εγχειρίδια. 1) Από του Χρήστου Ανδρούτσου. Ονομασίες διάφορες του Διαβόλου. Αιτία της πτώσεως. . . η αλαζονεία. Θέλησε με τις δικές του δυνάμεις να αυτό - θεωθεί, όπως και σήμερα διδάσκει η Νέα Εποχή. Η αλαζονεία τον οδήγησε στο φθόνο, προς τον άνθρωπο. Έργο του Σατανά: Ενεργεί εναντίον του θελήματος του Θεού και της σωτηρίας των ανθρώπων, με αρρώστιες. . .  και ασέβειες. Ο Θεός το επιτρέπει, για να δοκιμάζει και να ενισχύει τους ανθρώπους. Η επενέργεια του Διαβόλου, δεν καταργεί το αυτεξούσιο του ανθρώπου. Η δύναμης του Διαβόλου δεν είναι μεγάλη, γι αυτό κάνει πολύ φασαρία. . . Όπως επίσης και η δύναμη της νέας εποχής και των άλλων θρησκειών είναι από το Διάβολο, γι αυτό και αυτές δεν είναι ισχυρές. Ιστορίες από την ζωή του Αγίου Αντωνίου. Εμφανίστηκε ένας δαίμονας και τον ρώτησε τι θέλει να του δώσει και ο Άγιος όρμησε να τον χτυπήσει, με το όνομα του Χριστού. Άλλη φορά του προσέφερε ψωμιά ενώ νήστευε και ο Άγιος σηκώθηκε να προσευχηθεί.
 Σε άλλη περίπτωση, ομολογεί ( ο Διάβολος) ότι είναι πια αδύναμος. Τα υπόλοιπα (από το εγχειρίδιο) του αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, στο Αρχονταρίκι.
Εκφων. (21/10/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com