13 Αυγ 2012

Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος: «Εμπόδιο για την κατανόηση των θεμάτων της πίστεως είναι τα πάθη της ψυχής…»


Απόσπασμα συνέντευξης  στο " Εν Γαρδικίω"
Εν Γαρδ.: Σήμερα η επιστήμη βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Μερικοί αισθάνεται ότι υπάρχει διάσταση τεχνολογικών ανακαλύψεων και θρησκευτικής πίστης. Άλλοι θεωρούν ότι επιστήμη και Θρησκεία είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ποια είναι η γνώμη σας.
Σεβ. Μητρ. Νικόλαος: Η επιστήμη στηρίζει την θρησκεία γιατί αναλύει προαιώνιες αρχές που ο Δημιουργός Θεός έχει θέσει στη λειτουργία της ζωής του ανθρώπου, της φύσεως και του σύμπαντος. Γι’ αυτό, όλοι οι μεγάλοι επιστήμονες υπήρξαν άνθρωποι πίστεως. Αν τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται μερικές εφευρέσεις ως ανατρεπτικές της πίστεως, αυτό, για λόγους κερδοσκοπίας, το διογκώνουν τα μέσα ενημερώσεως πριν ακόμα αποφανθεί ο επιστημονικός κόσμος.

Η επιστήμη στηρίζει την θρησκεία, και αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλά γεγονότα και περιστατικά της Γραφής για τα οποία επιστημονικώς έχει αποδειχθεί η αλήθεια, όπως π.χ. για την Κιβωτό του Νώε, απολιθωμένα λείψανα της οποίας ευρέθησαν στο όρος Αραράτ, όπως το αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη και πολλά άλλα. Εμπόδιο για την κατανόηση των θεμάτων της πίστεως είναι τα πάθη της ψυχής από τα οποία διακατέχονται οι φερόμενοι ως επιστήμονες και προωθούν την περί Θεού αγνωσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com