5 Ιουλ 2012

Θρησκευτική λατρεία φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από εφτά δολοφονίες στην Παπούα Νέα Γουινέα


papua
Οι Διωκτικές αρχές στην Παπούα Νέα Γουινέα μετά από έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πίσω από επτά δολοφονίες οι οποίες έχουν διαπραχθεί σε απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, κρύβονται οπαδοί της θρησκευτικής αίρεσης «Φορτίου».
Ο Αστυνομικός Διευθυντής της περιοχής Madang, Αnthony Wagambie Jr, δήλωσε ότι στην περιοχή Bogia έχουν αποσταλεί αστυνομικοί για την εξομάλυνση της κατάστασης που δημιουργήθηκε με το άγριο φονικό και για διερεύνηση των δολοφονιών που διαπράχθηκαν από οπαδούς της αίρεσης.  

Συγκεκριμένα ανάφερε: «Έχουμε λάβει πληροφορίες ότι εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι στην υπόθεση, οι οποίοι είναι μέλη μιας μεγάλης θρησκευτικής οργάνωσης. Τα καθαρά κίνητρα πίσω από αυτό το έγκλημα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη».
Οι λατρείες «Φορτίου» έχουν μακρά παράδοση στην Παπούα Νέα Γουινέα και συχνά επιδίδονται σε μαγικές τελετουργίες, με στόχο την απόκτηση σύγχρονων βιομηχανικών προϊόντων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «φορτίο».
Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δολοφονίες δεν συνδέονται με τις γενικές εκλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα.
Μετάφραση: Ελένη Ιωαννίδου  - http://www.abc.net.au/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com