19 Ιουν 2012

«Επίσκοπος» σέκτας πιέζει το ποίμνιό του να εγκαταλείψει τα σπίτια του και τις δουλειές του


«Επίσκοπος» πιέζει το ποίμνιό του να εγκαταλείψει τα σπίτια του και τις δουλειές του
Tony Wall
    Ο «επίσκοπος» Brian Tamaki παραινεί τους ακόλουθους της Destiny Church να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τις δουλειές ακόμα και τα μέλη της οικογένειάς τους για να τον συναντήσουν στην «πόλη του Θεού» που κτίζει στη Βόρεια Auckland. 
    Στο ετήσιο εκκλησιαστικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Rotorua,  ο Tamaki αφιέρωσε όλο το δίωρο κήρυγμά του για να εξηγήσει στους παρευρισκομένους σχετικά με το πώς ο Θεός του ανέφερε να κτίσει την πόλη και γιατί οι πιστοί του πρέπει να χάσουν τα ενδιαφέροντά τους για τις περιοχές όπου κατοικούν, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει να τις εγκαταλείψουν. 
    Ο Mark Vrankovich ειδικός σε θέματα σεκτών ανέφερε ότι η ομιλία ήταν σχεδιασμένη για να «μαλακώσει» τους ακόλουθους του Tamaki και η πραγματική πίεση για να μετακινηθούν στη Βόρεια Auckland θα έρθει μετά από προσωπική συνεννόηση με τους τοπικούς πάστορες. 
    «Λέγοντας ότι η ‘εκκλησία’ είναι πιο σημαντική από τη φυσική σας οικογένεια, για αυτό το λόγο πρέπει ν’ ακολουθήσετε την πνευματική σας οικογένεια, αυτή είναι μια κλασσική ιδέα των σεκτών Αυτό θα βάλει ιδιαίτερη πίεση στις οικογένειες και θα διαλύσει κάποιες από αυτές». 
Χτίστε: Επίσκοπος Brian Tamaki με το μοντέλο της νέας Εκκλησίας πεπρωμένο που θα κατασκευαστούν στο Wiri, Νότιο Ώκλαντ.
    Ο  Vrankovich ήταν επίσης ανήσυχος από το γεγονός ότι ο Tamaki ενθάρρυνε τον κόσμο να πουλήσει τα σπίτια του. «Θα τους πιέσει να δώσουν τα λεφτά από την πώληση του σπιτιού στην ‘εκκλησία’ και δε θα τα ξαναδούν ποτέ. Βγάζει λεφτά από τον κόσμο για το δικό του όνειρο. Θέλει να γίνει δήμαρχος ή βασιλιάς της «πόλης» και για αυτό τους «μαλακώνει» για να μετακινηθούν στο Auckland»
    Ο  Tamaki ανακοίνωσε σε μια λειτουργία ότι η  Destiny Church έχει άδεια να κτίζει σχολεία, πανεπιστήμιο και μια μεγάλη αίθουσα την οποία ονομάζει η «νέα Ιερουσαλήμ». Επίσης, ανέφερε ότι ο Θεός του μίλησε μέσω του βιβλίου των Εβραίων λέγοντάς του να κτίσει μια πόλη και συνεχίζοντας ανέφερε ότι στα χρόνια του Αβραάμ ο κόσμος ζούσε σε αντίσκηνα στην έρημο, αλλά τα μέλη της Destiny Church πρέπει να ζουν με τη σκέψη του αντίσκηνου και να αποσκοπούν σε κάτι «πολύ μεγαλύτερο και πολύ λαμπρότερο… τη πόλη του Θεού».
     Ο Tamaki αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν πρωτοανέφερε την ιδέα του αυτή και ότι πάλεψε πολύ για ν’ αλλάξει το ενοριακό πνεύμα των παστόρων του αφήνοντας μάλιστα κάποιους να φύγουν ή και να τους διώξει, καταλήγοντας ότι εάν οι άνθρωποι δε νιώθουν άνετα σχετικά με το πλάνο του απλώς να είναι ήρεμοι και μπορούν να επιστρέψουν αύριο, ή την επόμενη μέρα και θα δουν το σχέδιο του Θεού.  
Σχόλιο
Είναι συχνό το φαινόμενο, αρχηγοί σεκτών να προωθούν στα μέλη τους εξωφρενικές διδασκαλίες, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η εγκατάλειψη της οικογένειάς τους, της δουλειάς, των σπουδών, της πόλης όπου ζουν κλπ, υποστηρίζοντας ότι προέρχονται από τον Θεό.
Τόσο σε αυτήν την οργάνωση, όσο και σε άλλες, αυτός που κερδοσκοπεί σε βάρος των μελών και επιθυμεί να εξουσιάσει, δεν είναι άλλος από τον αρχηγό, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο απεσταλμένος του Θεού στη γη.
Τα μέλη των λατρειών θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι η αίρεση και η πλάνη οδηγεί στην απώλεια και όσο είναι νωρίς θα πρέπει να κάνουν το μεγάλο βήμα να την εγκαταλείψουν.
Μετάφραση Χριστοφόρος Παρίσης - Παγκύπρια Ένωση Γονέων/
Τα σχέδια της «Εκκλησίας» που χτίζει ο Brian Tamaki

Destiny Church plans

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com