23 Ιουν 2012

Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης : Η πόλη ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το τσιφλίκι κανενός Μπουτάρη


Από την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης λάβαμε το ακόλουθο κείμενο διαμαρτυρίας.
Μέσα σε μια πόλη που ΠΝΙΓΕΤΑΙ  από την οικονομική κρίση,  την πολεοδομική αθλιότητα  και την υποδαυλιζομένη κοινωνική,  πνευματική και  ηθική της κατάρρευση, κάποιοι (δια)δηλώνουν περήφανοι.  - Γιατί;  Ναι, διαστροφικά περήφανοι για το «κουσούρι» τους στο σεξουαλικό επίπεδο!
Στην νεκρή εμπορική αγορά της πόλης μας, που με την ανοχή και του δημάρχου αντικαταστάθηκε από ένα ρυπαρό κι αλλότριο ανατολίτικο παζάρι με ανενόχλητους "έγχρωμους" λαθρεμπόρους, στρωμένα σεντόνια στα πεζοδρόμια με γυναικείες τσάντες, cd, dvd,  αθλητικά παπούτσια κλπ,  το μόνο που απέμενε πια προς διακίνηση είναι η  «αγορά της διαστροφής»;  
Δηλώνουμε ενάντιοι σε κάθε επιθετική προβολή οποιασδήποτε ανωμαλίας, που πάει να διαγράψει από το κοινωνικό σώμα τις έννοιες της νόρμας, της ανθρωπιάς, της ντροπής. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με ανθρώπους που βιώνουν και διαχειρίζονται με αξιοπρέπεια κάποιο ατομικό τους πρόβλημα, στον σεξουαλικό ή όποιον άλλον τομέα.  Παράλληλα όμως δεν ανεχόμαστε την «πολιτικά ορθή» αντίληψη που θέλει την σεξουαλική παρεκτροπή ως σημαία και που συνοψίζει σ’ αυτήν την ανθρώπινη ταυτότητα με την χαρακτηριστική του είδους αυτού επιθετική αναίδεια.
Ειδικά μέσα στην δίνη των τραγικών ημερών μας, έχοντας δίπλα μας τις εικόνες από κάθε είδους "σκουπίδια",  σεντόνια, τραπεζοκαθίσματα, ασιάτες και αφρικανούς, είναι απίστευτη πρόκληση ένα τέτοιο προκλητικό,  αηδιαστικό και  κακόγουστο τσίρκο να περιδιαβαίνει την πόλη μας!
Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος (πεζόδρομος Πλ.Αγ.Σοφίας) που παραχωρήθηκε από τον Δήμο για το “gay pride”  είναι ο ίδιος χώρος  τον οποίο πριν από ένα μήνα (19η Μαΐου 2012) ο κ.Μπουτάρης ΑΡΝΗΘΗΚΕ να παραχωρήσει στα Ποντιακά Σωματεία για την καθιερωμένη εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ για την Γενοκτονία των Ποντίων!!!  Σήμερα, λοιπόν, όχι μόνο παρέχει αυτόν τον χώρο για να προβληθεί- επιβληθεί η "ανωμαλία" κι ο συθέμελος εκφυλισμός  στην πόλη μας αλλά και αναγγέλλει την συμμετοχή του με χαιρετισμό στον "θίασο".
Η Θεσσαλονίκη είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ πόλη, η πόλη όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε… Η πόλη της  αρχαίας και της βυζαντινής μας κληρονομιάς, με  τα μοναστήρια, τα κάστρα και τις βυζαντινές εκκλησιές, η πόλη με την ιδιαίτερη ευαισθησία για τα εθνικά θέματα· η πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αγίου Δημητρίου και του μάρτυρος Νέστορος, του προξένου Κορομηλά και του Μακεδονικού Αγώνα…  
…Η πόλη ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το τσιφλίκι  κανενός Μπουτάρη και κανενός ντόπιου ή μεταφερόμενου στρατευμένου Νεοταξίτη!
ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ

Δείτε και:-Θεσσαλονίκη: Έντονη αντίδραση της Μητρόπολης για το πρώτο Gay Pride. Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας όψονται οι συντηρητικοί ψηφοφόροι που με την αποχή τους απ τις δημοτικές εκλογές συνετέλεσαν στην εκλογή του πλέον ακαταλλήλου προσώπου προκειμένου να καταλάβει το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης.Πρωτοστατεί ο πρώτος πολίτης της συμπρωτεύουσας στις επαίσχυντες εκδηλώσεις που προβάλλουν την ξετσιπωσιά και την αναισχυντία.Πού καταντήσαμε!Να υπερηφανεύονται κάποιοι αξιολύπητοι συνάνθρωποί μας γιατί διακατέχονται από ανομολόγητα πάθη!Κάποτε τα εν λόγω πρόσωπα δεν τολμούσαν να προκαλέσουν αφού προξενούσαν τη γενική κατακραυγή.Σήμερα εν ονόματι του δικαιώματος στη διαφορά,μάλλον στη δια-φθορά,κάποιοι διαδηλώνουν περήφανα την έκπτωση της θεοειδούς προσωπικότητάς τους σε επίπεδο κατώτερο απ αυτό του ζώου και η κοινωνία πλην εξαιρέσεων παραμένει αδιάφορη και θεάται απαθώς τα όσα τεκταίνονται.Τα ηθικά αντανακλαστικά της κοινωνίας όχι απλώς έχουν αμβλυνθεί αλλά διατελούν εν ναρκώσει και υπνώσει.Την ίδια στιγμή η τηλε-τύφλωση παρουσιάζει τη διαστροφή σαν φυσιολογική κατάσταση ενώ κάποιοι ασκληπιάδες απ το χώρο της ψυχιατρικής φρόντισαν να αποφορτίσουν την εν θέματι ανωμαλία από την αρνητική της έννοια,αυτήν της διαστροφής,βαφτίζοντάς την απλή σεξουαλική παρέκκλιση.Δεν απουσιάζουν βέβαια και τα γνωστά απο-κόμματα και κόμματα του ποικίλου μηδενισμού που αγωνίζονται με αξισημείωτο πάθος για τη νομιμοποίηση του σοδομισμού.Μάλλον εισήλθαμε στην εποχή της έσχατης διαφθοράς και εξαχρειώσεως που χαρακτηρίζεται από την αποβολή παντός χαλινού.Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ακόμη χειρότερες εξελίξεις.Ολλανδοποιήθηκε η κοινωνική μας ζωή.Στην άθλια,από ηθικής απόψεως αυτή χώρα, έχει επιτραπεί η λειτουργία κομμάτων παιδοφίλων!O TEMPORA O MORES!Ο Θεός να μας λυπηθεί!
Λ.Ν.

π. Geras Imos είπε...

Δηλαδή όποιος δε ψήφισε Γκιουλέκα είναι αξιοθρήνητος κύριε Λ.Ν.; Όποιος δε θέλει ούτε τους μεν ούτε τους δε, είναι αξιοθρήνητος; Μήπως την τακτική του «ψηφίζουμε το λιγότερο κακό» θέλετε να την επιβάλλετε φασιστικώς χαρακτηρίζοντας κάθε απέχοντα ως συν-υπεύθυνο των παρεκτροπών στην πόλη της μπουγάτσας; Μήπως με αυτό το φρόνημα μάς καλέσετε μεθαύριο να ψηφίσουμε ως λιγότερο κακό τους ίδιους τους χρυσο-φασίστες; Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, ακόμα και αυτός που δε συμμετέχει σε ψευτο-δημοκρατικές διαδικασίες που θα τον καταστήσουν συν-υπεύθυνο της αυριανής καταστροφής της Ελλάδος από τον «λιγότερο κακό» Antony Samaras.
Με σεβασμό,
Γ.Ν.Α., φοιτητής Θεολογίας Αθηνών


ΥΓ.: Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ αδελφέ Γ.Ν.Α. εξ αντικειμένου η αποχή της συγκεκριμένης κατηγορίας ψηφοφόρων απ τις εκλογές ωφέλησε τον κ.Μπουτάρη.Ο οποίος κ.Μπουτάρης από ετών έχει δώσει δείγματα γραφής των προθέσεών του.Έχει ταχθεί υπέρ μίας πολυ-πολιτισμικής όπως χαρακτηρηστικά έχει δηλώσει Θεσσαλονίκης,υπέρ της μετονομασίας της οδού Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ,υπέρ της αναδείξεως των οθωμανικών μνημείων της συμπρωτεύουσας με αποτέλεσμα να αντιδράσουν ακόμη και σύμβουλοι της παρατάξεώς του,δήλωσε ότι αισθάνεται πλησιέστερα μ έναν Τούρκο παρά μ έναν Γερμανό,έχει επανειλημμένως εκφράσει την τουργολαγνεία και εβραιολαγνεία του και τη συμπάθειά του προς τις διάφορες,υπαρκτές ή ανύπαρκτες,μεινότητες κι έχει συνταχθεί με τους ομοφυλόφιλους στη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να προπαγανδίζουν χωρίς αιδώ τη διαστροφή απ την οποία διακατέχονται.Σας πληροφορώ,επειδή ζω στη Φλώρινα,ότι στελέχη του Ουρανίου Τόξου των γνωστών αυτονομιστικών κύκλων δε χωνεύουν κατά το κοινώς λεγόμενο τον Κ.Γκιουλέκα για τις κατά καιρούς υπ αυτού διακηρυχθείσες εθνοκεντρικές θέσεις.Ο Κ.Γκιουλέκας εξ όσων ενθυμούμαι είχε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ συμπαρασταθεί στους αγώνες του πολύκλαυστου Σεβαστιανού Κονίτσης για τη Βόρειο Ήπειρο ως έλκων την καταγωγή του απ τη λεβεντογέννα αυτή γη.Η σύγκριση μεταξύ των δύο είναι αφανιστική για τον κ.Μπουτάρη.Δυστυχώς η Θεσσαλονικη έχει σαν δήμαρχο έναν κοσμοπολίτη και εθνομειοδότη.
Υ.Γ.Πού είδατε αγαπητέ την από μέρους μου επιβολή φασιστικώ μάλιστα τω τρόπω της θέσεως ψηφίζουμε το λιγότερο κακό;Έξέφρασα την άποψή μου.Δε χαρακτήρισα αξιοθρήνητους όσους απείχαν απ την ψηφοφορία αλλά θεωρώ ότι έχουν κι αυτοί το μερίδιο της ευθύνης τους για την εκλογή του κ.Μπουτάρη την οποία χαρακτηρίζω αδιστάκτως καταστροφική για τη Θεσσαλονίκη.Αν ανατρέξετε σε άλλα σχόλιά μου τόσο στο παρόν όσο και σε άλλα μπλογκς θα δείτε τη δριμύτατη κριτική που άσκησα στον κόμμα της Ν.Δ. για το κατάπτυστο άρθρο του υπευθύνου πολιτισμού της ΟΝΝΕΔ το οποίο πρώτος καυτηρίασε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.Και για τη Χρυσή Αυγή έχω γράψει αρνητικά αποκαλώντας την νοσταλγό του επάρατου χιτλερισμού.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί βρήκες να σταθείς G.N.A. από το συνολικό σχόλιο του Λ.Ν.;Αυτό ήθελε να τονίσει ο σχολιαστής ή να κακίσει το γεγονός ότι οι gay έχουν το θράσος να διαδηλώνουν κι από πάνω;

π. Geras Imos είπε...

Κι εγώ εκφράζω την άποψή μου. Δεν θεωρώ ως υπαρκτά τα διλήμματα του τύπου «λιγότερο» ή «περισσότερο» κακό. Κακό το ένα κακό το άλλο. Κόλακες της Εκκλησίας οι μεν, πολέμιοι οι δε. Κάκιστη η κολακεία, κάκιστη και η αθεΐα. Αν παρόλα αυτά, βλέπετε ΚΑΙ εσείς το αδιέξοδο που μας έφεραν οι αμαρτίες ΜΑΣ, δηλαδή το να πιστεύουΜΕ σε ανθρώπους, παρακαλώ να προτείνετε κάτι άλλο γιατί ξέρω ότι μπορείτε.

ΥΓ.1: Αν ο Γκιουλέκας ήθελε να είναι λεβέντης, δε θα εντασσόταν σε κόμμα και δε θα εξέφραζε τις θέσεις του μόνο «κατά καιρόν» (προεκλογικόν ως είθισται). Γιατί τα κόμματα εξουσιάζουν, όχι οι βουλευτές και οι δήμαρχοι.

ΥΓ.2: Ο φασιστικός τρόπος φαίνεται από την κριτική σας στους απέχοντες. Δεν είναι συνυπεύθυνοι για την εκλογή Μπουτάρ μόνο και μόνο επειδή με την αποχή τους «ωφελήθηκε» ο «φούξια» και όχι ο «γαλάζιος». Αν οι Θεσσαλονικείς θέλουν Μπουτάρ, να πάρουν Μπουτάρ. Δε θα γίνουμε όμως κομματόσκυλα της εξίσου προδοτικής ΝΔ για να μη βγει ο Πασόκος...

π. Geras Imos είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις του κυρίου Λ.Ν. για το σοδομιτικό θράσος. Μπορώ όμως να διαφωνήσω με τις πολιτικές του απόψεις. Δε τον απαξιώνω ούτε του επιτίθεμαι. Προς το πρόσωπό του υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Απλά δε θεωρώ υπαρκτό το δίλημμα «λιγότερο» ή «περισσότερο» κακό και εξέφρασα τη διαφωνία μου.

Γ.Ν.Α., φοιτητής Θεολογίας

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ.Μπουτάρης υποστηρίχθηκε από συγκεκριμένους χώρους με συγκεκριμένη ιδεολογική κατεύθυνση,ψευτοπροοδευτική,θολοκουλτουριάρικη,βαθύτατα μηδενιστική και εθνοαποδομητική.Εννοώ το ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του,τους οικολόγους-πράσινους του Τρεμόπουλου που συνεργάζονται με το Ουράνιο Τόξο του Παύλου Βοσκόπουλου και τους Βαλλιανατο-δημητράδες,τη γνωστή και μη εξαιρετέα κα Μπακογιάννη και γενικά όσους είναι θιασώτες της πολυπολιτισμικότητας που υπαγορεύει το πολιτικά ορθό,της περιθωριοποίησης της Εκκλησίας,της μετατροπής του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό σε θρησκειολογικό κ.τ.ο. τα οποία γνωρίζετε αφού με χαρά σας βλέπω να δίδετε σχετικές μάχες στα διάφορα ιστολόγια.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο Λ.Ν. όσο και αν ωρύεται ο GNA ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με την Δεξιά που κρατάει ακόμα παραδόσεις και αξίες.

Ανώνυμος είπε...

Το να πράττει κανείς έργα αισχρά είναι φοβερό. Το να ντρέπεται όταν τα πράττει, είναι φοβερό κατά το ήμισυ. Όταν μάλιστα υπερηφανεύεται κανείς, τότε αυτό είναι υπερβολική αναισθησία.


Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή G.N.A. όσοι ψήφισαν Γκουλέκα είναι κομματόσκυλα;Σοβαρολογείς;Έσύ έχεις φασίζουσα νοοτροπία κι όχι ο Λ.Ν.Ο Γκιουλέκας πάντα έκανε αγώνα για τα εθνικά θέματα από τον FM 100.Ο Μπουτάρ τι έκανε;Γιατί σε πειράζει το λιγότερο κακό;Δεν είναι πιο λογικό ανάμεσα στα δύο κακά να προτιμήσω το λιγότερο κακό;

Ανώνυμος είπε...

To GNA φίλε ανώνυμε είναι εκτός λογικής. Έχει κομματικές παρωπίδες που τον εμποδίζουν να παραδεχθεί τον χειρότερο καταστροφέα και εκκλησιομάχο. ΟΙ Άδικοι εξισωτές όμως θα δώσουν λόγο έναντι του Θεού.

π. Geras Imos είπε...

1) Εάν εγώ ψήφιζα Γκιουλέκα, θα θεωρούσα εμαυτόν ανίδεο κομματόσκυλο. Μη με παρεξηγήσει κανείς. Τα λέω για μένα. Εσείς έχετε άλλη λογική. Σεβαστό αλλά όχι αποδεκτό. Το να έχεις μια άποψη «Α» και να τη στηρίζεις σε επιχειρήματα δεν είναι φασισμός. Το να κατηγορείς τους άλλους όμως επειδή βγήκε ο Μπουτάρ κρίνεται...
2) «Δεν είναι πιο λογικό ανάμεσα στα δύο κακά να προτιμήσω το λιγότερο κακό;» Όταν ξέρεις ότι και τα δύο κακά θα σε οδηγήσουν στην καταστροφή, είτε με το Μνημόνιο είτε με το αντι-Μνημόνιο, θεωρώ ότι σαν χριστιανός (και ορθόδοξος μάλιστα) έχεις μόνο μια λύση: το Θεό. Όταν ξέρεις πόσους έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία και στη δαιμονική απελπισία αυτό το Μνημόνιο που ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ όσοι είναι τώρα στη ΝΔ, όταν ξέρεις ότι μεθαύριο θα σου ξεπουλήσουν τα πετρέλαια, όταν ξέρεις ότι θα σου πάρουν το σπίτι επειδή όλοι μας δε θα έχουμε να πληρώσουμε τις εφορίες σε λίγο καιρό, όταν ξέρεις τόσα πολλά, δεν έχεις την πολυτέλεια να συγκρίνεις τα «κακά». Γιατί όπως λένε και στο χωριό μου είναι σα να διαλέγεις από τα σκα... τα απόσκα...

ΥΓ.1: Λίγος σεβασμός στην άποψη του άλλου όταν δε με χαρακτηρίζει δε βλάπτει
ΥΓ.2: Αν πάλι δεν άρεσε η τελευταία φράση, δεν έχω πρόβλημα. Αυτό που ακούω όλη την ώρα είναι ότι πρέπει να διαλέγουμε τα λιγότερα «κακά». Έχω ξεκάθαρες απόψεις, τις κατέθεσα και όποιου του αρέσει. Τουλάχιστον είναι τεκμηριωμένες, χωρίς δεξιές και αριστερές παρωπίδες, χωρίς να υπερασπίζομαι Γκιουλέκα ή Μπουτάρ, λιγότερο ή περισσότερο κακό. Κομματικό επιτελείο δε θα γίνω. Αν ήθελα να γίνω θα έβαζα σαν εικόνα όχι το anaplastiki.gr αλλά τη σήμα της ΝΔ.
ΥΓ.3: Μη μου πείτε ότι δε διαβάσατε την είδηση ότι ο «ηγέτης» μας συμφώνησε με τον Μπένι να μη διωχθεί κανένας από το ΠΑΣΟΚ (πχ Γιωργάκης - Παπακωνστ.). Χάσατε!

Ευχαριστώ το blog που με αφήνει να εκφέρω διαφορετικές απόψεις. Ό,τι είχα να πω το 'πα. Όποιος δεν κοιτάει την πραγματικότητα αλλά τα διλήμματα, θα βρίζει μεθαύριο τον Αντωνάκη όπως έβριζε και το Γιωργάκη και τον Κωστάκη.

π. Geras Imos είπε...

@3:07
Η αθλιότητά μου φυσικά και θα δώσει λόγο στο Θεό. Δε θα μου ζητηθεί όμως λόγος γιατί δεν «ψήφισα» την πιο βασανιστική (κατά π. Αμβρόσιον) καταστροφή της χώρας μου. Ούτε γιατί δεν ψήφισα αυτούς που με τα Μνημόνιά τους έστειλαν χιλιάδες συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία και στην δαιμονική απελπισία. Δεν μπορώ να βλέπω άλλο ανθρώπους να αυτοκτονούν επειδή εμείς οι Ορθόδοξοι δεν πιστεύουμε στο Θεό αλλά στον Αντώνη. Συγγνώμη αν οι απόψεις μου σας βρίσκουν αντίθετους. Μόνο στο Θεό κοιτάω να αρέσω. Αυτός θα μας κρίνει, όχι ο π. Παΐσιος ούτε ο (ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΕΒΑΣΤΟΣ λόγω του πνευματικού μου) π. Επιφάνιος.

Ανώνυμος είπε...

G.N.A. αν πραγματικά είχες Πίστη στο Θεό θα έβλεπες πόσο απροκάλυπτα ασεβείς έχουν γίνει οι Αριστεροί σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών και με συχνότητα ραγδαίας βροχής...
Η Δεξία παρολα τα αμαρτήματα της και δεν είναι λίγα, τουλάχιστον δεν φθάνει στο επίπεδο της ασέβειας και βλασφημίας της Αριστεράς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ).

γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

Καινούριο ααίσχος του Μπουτάρ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com