23 Ιουν 2012

Προοδευτικοί ή καθυστερημένοι;


Προοδευτικοί  ή καθυστερημένοι;
“Έξω  οι παπάδες από τα σχολεία, τα Θρησκευτικά να μετατραπούν σε θρησκειολογία, να καταργηθούν οι θρησκευτικές ορκωμοσίες και τελετές των πολιτικών, να καθιερωθεί ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα, να φορολογηθεί περισσότερο η Εκκλησία και το Άγιο Όρος, να διακοπεί η μισθοδοσία των κληρικών από το Κράτος, να χωρίσει η Εκκλησία από την Πολιτεία.”
Αυτά είναι μερικά μόνον από τα συνθήματα και αιτήματα γνωστών κομμάτων της χώρας μας, οι εκπρόσωποι των οποίων, μέσα στη σύγχυση, που προκαλεί η απιστία στας φρένας των, θεωρούν τα μέτρα αυτά ως άκρως απαραίτητα για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδος. Δεν διδάκονται και δεν προβληματίζονται από την κοσμοιστορική αλλαγή, που συντελέσθηκε στη Ρωσία. Δεν βλέπουν τους πρώην διώκτες της Εκκλησίας να εκκλησιάζονται, να σταυροκοπούνται με ευλάβεια, να προσκυνούν τις εικόνες, να ομιλούν δημοσίως για τον Θεό, να ανεγείρουν ναούς, να επανιδρύουν μοναστήρια, να επιτρέπουν τη διδασκαλία και πάλι των Θρησκευτικών στη δημόσια εκπαίδευση και να διακηρύττουν δημοσίως, ότι, την ύπαρξη του το Ρωσικό Κράτος οφείλει στην Εκκλησία!

Φρονούν και διακηρύττουν οι εκκλησιομάχοι και θεομάχοι πολιτικοί της Ελλάδος σήμερα ό,τι ακριβώς φρονούσαν, διακήρυτταν, αλλά και εφάρμοσαν τελικώς στη Σοβιετική Ένωση  οι Μπολεσεβίκοι τον περασμένο αιώνα. Τα ίδια σχέδια των Σοβιετικών ονειρεύονται να εφαρμόσουν και οι επίδοξοι αυτοί «σωτήρες» της Ελλάδος , σχέδια που απέτυχαν παταγωδώς και κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος, προς ανακούφιση του πιστού Ρωσικού λαού.
 Αυτά τα σχέδια επιχειρούν να εισαγάγουν και στην Ελλάδα με καθυστέρηση σε σχέση με τους Σοβιετικούς συντρόφους των πολλών δεκαετιών. Μήπως τελικώς οι πολιτικοί αυτοί χώροι που μάχονται το Χριστό και την Εκκλησία, δεν είναι προοδευτικοί, όπως αυτοχαρακτηρίζονται, αλλά λόγω της χρεωκοπημένης πολιτικής των αποδεικνύονται οι πλέον καθυστερημένοι;
“ΣΤΑΥΡΟΣ”, Ιούνιος 2012

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ!

ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ!

π. Geras Imos είπε...

Ας μονοπωλούμε την πολεμική μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι και οι υπόλοιποι δεν είναι πιστοί ούτε ξέρουμε αν είναι λιγότερο κακοί. Για παράδειγμα δείτε την είδηση για την «κωλοτούμπα» της ΝΔ με την οποία ΔΕΝ ανακαλούν το νόμο Ραγκούση για τους λαθρομετανάστες. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα (και να μετανοήσουμε για πολλά)... Αργότερα θα κάνουν τούμπα για τα «Θρησκευτικά» για τη δημοσιοϋπαλληλική μισθοδοσία του κλήρου, την εκκλησιαστική περιουσία, για εθνικά θέματα...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό το άρθρο και αφήστε τον GNA να εθελοτυφλεί μπροστά στην εκκλησιομαχία και αντίχριστη συμπεριφορά της Αριστεράς.

π. Geras Imos είπε...

Δεν εθελοτυφλώ απέναντι στην Αριστερά. Απλά έχω μια άποψη «Α», τη στηρίζω με επιχειρήματα και την καταθέτω. Ώρες ώρες όμως, θα με συγχωρήσετε γιατί δεν αντέχω να κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά στην ψηφοθηρική κολακεία της Δεξιάς. Αυτό που λέω και κάποιοι δε θέλουν να το καταλάβουν (γιατί άραγε) είναι ότι ούτε οι μεν είναι καλοί ούτε οι δε γιατί θέλουν την καταστροφή της Ελλάδας. Ούτε οι μεν λιγότερο κακοί ούτε οι δε περισσότερο. Από τη στιγμή που και οι δυο είναι κακοί για τον τόπο μου, δε λερώνω τα χέρια μου.

ΥΓ.: Να δω τι θα λένε κάποιοι από Σεπτέμβρη, γιατί τώρα οι «λιγότερο κακοί ΣΩΤΗΡΕΣ μας θα πάνε διακοπές, όταν θα ΜΑΣ φέρουν βαρύτερους φόρους και περισσότερα χαράτσια. Ξεχνάμε πολύ εύκολα εμείς οι Έλληνες (ποιοι άραγε μας έφεραν το Μνημόνιο;;;), όπως το αρχαίο Ισραήλ. Ας διαβάσουμε κανένα προφητικό βιβλίο. Είναι πολύ επίκαιρα.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο Λ.Ν. όσο και αν ωρύεται ο GNA ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με την Δεξιά που κρατάει ακόμα παραδόσεις και αξίες.

π. Geras Imos είπε...

@11:30

Όσο αφορά τη φράση «Δεξιά που κρατάει ακόμα παραδόσεις και αξίες»: ουδέν σχόλιον. Η Μασονία και τα παρακλάδια της δεν κρατούν παραδόσεις. Πωλούν δεξιό λαϊκισμό σε αντιπαράθεση με τον αριστερό λαϊκισμό. Ένας που κρατά τις παραδόσεις και τις αξίες τιμά την υπογραφή του για τις ταυτότητες, αποκαλύπτει το σχέδιο Σιμίτη με τα πλαστά ελλείμματα, δεν «πηδάει» από το καράβι και δεν προσφέρει την καρέκλα του στον Geoffrey, δεν αφήνει την Πελοπόννησο να καεί, δεν παίρνει μίζες από τη Siemens (βλ. Μητσοτακέικο), δεν..., δεν..., δεν...
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να υποστηρίζουμε τα άκρα ή την εκκλησιομαχία της Αριστεράς και ούτε το αφήνω να εννοηθεί.

Γ.Ν.Α., φοιτητής Θεολογίας

Φιλος Αλήθειας είπε...

Η Μασονία και τα παρακλάδια της GNA μπορεί να μην κρατούν τις παραδόσεις. Αλλά μένει να μας αποδείξεις γιατί όλοι ή οι περισσότεροι της ΝΔ είναι Μασσώνοι διαφορετικά είσαι κοινός συκοφάντης και λασπολόγος. Οι αριστεροί εκκλησιομάχοι όμως δημόσια έχουν δείξει πόσο ασεβείς είναι αφού παρα πολλά στελεχη τους κορυφαία ΣΗΜΕΡΑ και όχι πριν 60 χρόνια, έχουν ενεργήσει υπερ της ανωμαλίας και της βλασφημίας και της ανηθικότητας κατα τη χριστιστιανκή έννοια. Σε σύγκριση με αυτούς η ΝΔ είναι ΑΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το κάψιμο της Πελοποννήσου να πας εσύ να τις σβήσεις τις φωτιές αν νομίζεις ότι είναι τόσο εύκολο όταν έχει γίνει αυτό οργανωμένα απο ξένες υπηρεσίες της Τουρκίας ή αλλού όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

π. Geras Imos είπε...

@3:40
Αν είμαι λασπολόγος εγώ που δεν μπορώ να αποκαλύψω με στοιχεία τους Μασώνους, τότε είσαι και εσύ που δεν μπορείς να αποκαλύψεις με στοιχεία ότι ΌΛΗ η αριστερά ενδιαφέρεται στο να πολεμήσει την Εκκλησία. Αναμένω 1-1 τα ονόματα και τις ανάλογες παραπομπές. Τουλάχιστον εγώ, δεν εθελοτυφλώ, ούτε εκ δεξιών, ούτε εξ ευωνύμων...

ΥΓ.: Οι κορυφαίοι πάντως της ΝΔ μπορείς να πεις ότι είναι Μασώνοι. Υπάρχουν και φωτογραφίες της Ντόρας να μπαινοβγαίνει σε στοές μαζί με τον Αλογοσκούφη στην Αμερική, λίστες ως προσκεκλημένη στις συναντήσεις της «Λέσχης». Επίσης ανέτρεξε στις λίστες του 1992 (Σαμαράς Αντώνης-πατριώτης-χαχα), 1993 (Μητσοτάκης-σώπα τώρα), 1994 (Καραμανλής Κώστας-συκοφαντίες), 2007 (Αλογοσκούφης). Επίσης ανέτρεξε στο γνωστό βίντεο με την απάντηση της Διαμαντοπούλου στο Debate του ΣΚΑΪ το 2007 και την απάντηση του νυν Υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου (πατριώτης number 2) όπου υπερασπίζεται τη Λέσχη και θεωρεί όσα λέγονται για αυτήν ως «συνωμοσίες». Με τέτοιο πατριωτισμό που έχει η Δεξιά, αρχίζω και μετανοιώνω που δεν τους ψήφισα... Οποιαδήποτε προσπάθεια αθώωσης της ΝΔ (όπως και για κάθε κόμμα) είναι προδοτική για τη χώρα.

@3:42
1) Και ποιος επέτρεψε στις «σκοτεινές δυνάμεις» της Τουρκίας να τα κάνουν όλα αυτά; Γιατί ο ηγέτης του Playstation2 δεν ανέφερε τίποτα όταν το έμαθε; Μήπως η ΕΥΠ κοιμώταν εκείνη την περίοδο;
2) Αν είναι να πάω μόνος μου να σβήσω τις φωτιές να δω το πόσο εύκολη είναι η κατάσβεσή τους, να πας και εσύ μόνος/η να διαπραγματευτείς με τη Μέρκελ και να μην κατηγορείς τον τραπεζίτη της Goldman Sachs και τον Geoffrey.

ΥΓ.: Ούτε θα υπερασπιστώ την Αριστερά, ούτε θα εθελοτυφλώ από τα «δεξιά».

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ G . N. A.
αν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είναι μασσώνοι στη ΝΔ τότε μην μιλάς. Αν μιλάς θα είναι λάσπη αυτά που λες.
Όμως η Αριστερά τα έχει στα κατασταστικά της αυτά, για τον χωρισμό της Εκκλησίας, για την καταλήστευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, συν το ότι οι ηγέτες της μιλούν για αυτά χωρίς να φέρνει κανείς αντίρρηση σε όσα εκκλησιομαχικά λένε.
Μόνο κομματικά αιχμάλωτος θέλει αποδείξεις για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΔΗΜ.ΑΡ έχουν εκκλησιομαχικές και άθεες προγραμματικές αρχές.
Όταν όλο το κόμμα θάβει τον Φλωράκη σαν το σκυλί, δηλαδή πολιτικά, χωρίς εκκλησιαστική ταφή και αιώνια προοπτική, απο το σύνολο αυτών των κομμάτων ορκίζονται 1-2 στο Ευαγγέλιο, όταν ζητούν επίσημα την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και όχι για λόγους Ευαγγελικούς αλλά επειδή θέλουν να αποχριστιανίσουν την κοινωνία και την πολιτική, τότε είναι ΑΣΤΕΙΟ να ζητάς με θράσος αποδείξεις και να εξομοιώνεις αυτά που δεν χωρούν εξομοίωση καμία.

Ή μήπως θέλει απόδειξη ότι ο μεγαλύτερος βλάσφημος της εποχή μας είναι μέσα στο ΠΑΣΟΚ;

Αν δεν σε πληρώνει κανένα αριστερό κόμμα να κάνεις αυτή την αήθη και άδικη εξομοίωση τότε είσαι εμπαθέστατος και δεν μπορείς να δεις απλά πράγματα.
Αυτά και φιλικά.

Ιπποκράτης

π. Geras Imos είπε...

Αν βρεις σε κάποιο σχόλιό μου να υπερασπίζομαι την Αριστερά, να μου το πεις. Ανέφερα πάντως τόσους δεξιούς που σχετίζονται με τη Λέσχη. Αν αυτό δε σου κάνει...
Σαν φοιτητής Θεολογίας όμως, δεν πρόκειται να υπερασπιστώ ποτέ κανένα κόμμα, ούτε να το υποστηρίξω εις βάρος άλλου. Δε μας φτάνει που οι οικουμενιστές παρερμηνεύουν το «ίνα πάντες εν ώσιν», θα έχουμε τώρα τους νεοέλληνες (και τους κληρικούς) να κομμα-τιάζουν την κοινωνία. Θα πηγαίνουν μαζί με το λιγότερο κακό κομμάτι, για να μη βγει το άλλο κομμάτι. Γι' αυτό δε θα προκόψει αυτός ο τόπος. Επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε κομμα-τιασμένοι. Λιγότερο κακοί - περισσότερο κακοί. Αν νομίζετε ότι όταν μιλούσαν οι φωτισμένοι γέροντες εννοούσαν αυτά που γράφετε είστε γελασμένοι. Αυτό δεν είναι ενότητα αλλά πίτσα. Όλα όσα είπαν οι Πατέρες πήγαν περίπατο. Δεν είμαστε πραγματικοί χριστιανοί, γι' αυτό δεν έχουμε ενότητα. Μία ενορία δεν κάλεσε να κάνουμε παράκληση για να δώσει λύση ο Θεός παρά σταθήκαμε μπροστά στη ΝΕΤ να δούμε τα exit polls. Μόνο μεμονωμένες φωνές όπως του π. Σαράντη ακούστηκαν να καλούν σε προσευχή και μετάνοια.

ΥΓ.1: Επιστρέφω την υπόθεση ότι τα παίρνω. Δεν υποστηρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ. Αντιθέτως με άλλους. Αυτό που λέω είναι ότι η λύση θα δοθεί από το Θεό, όχι από τον BIG SAM. Αν δεν το πιστεύετε αυτό, τότε διαβάστε κανένα βιβλίο της ΠΔ που φαίνεται τι παθαίνει ένας λαός που πιστεύει στο Θεό και στηρίζετε σε ανθρώπους. Φώναζε ο Δαυίδ: μη πεποίθατε επ' άρχοντας.
ΥΓ.2: Αν βρεις τις θέσεις κάθε μιας Συνιστώσας για την Εκκλησία, να μας τις παρουσιάσεις. Όπως ξέρουμε τους εκκλησιομάχους, έτσι ξέρουμε και τους κόλακες.

Ανώνυμος είπε...

απο το σύνολο αυτών των κομμάτων ορκίζονται 1-2 ΑΝΘΡΩΠΟΙ -ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΑ- στο Ευαγγέλιο

Ανώνυμος είπε...

G.N.A. υποστηρίζεις την Αριστερά όταν την εξισώνεις με λιγότερο κακά απο αυτη κόμματα. Όταν ένα άρρωστο με εκατό αρρώστιες τον εξισώνεις με ένα άρρωστο με δέκα αρρώστιες τότε είναι αυταπόδεικτο ότι υποστηρίζεις τον άρρωστο με τις εκατό αρρώστιες και αδικείς τον άρρωστο με τις δέκα αρρώστιες.

Επειδή δεν έχεις επιχειρήματα καταφεύγεις σε χαρακτηρισμούς και μας λες γελασμένους. Όμως εσύ Είσαι γελασμένος αν προσπαθείς να παρερμηνεύσεις τους λόγους των Γερόντων που μιλάνε να προτιμούν οι χριστιανοί τον λιγότερο δάκο. Πολύ γελασμένος, αν προσπαθείς να τα εξισώσεις όλα και να εθελοτυφλείς μπροστά στους άθεους και εκκλησιομάχους και οπαδούς κάθε ανωμαλίας.

Η Ενότητα δεν είναι η εξίσωση των πάντων, ούτε έχει καμία σχέση με την αδικία της πράξης αυτής.

Οι κόλακες δεν μας πειράζουν, μας πειράζουν όσοι θέλουν να αλλάξουν τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της πατρίδας και το λένε και το πράττουν χωρίς καμία ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Και τις θέσεις του π. Σαράντη παραχαράσσεις. Ο π. Σαράντης μίλησε ξεκάθαρα και είπε να μην ψηφίσουμε εκκλησιομαχικά κόμματα δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ. Ο π.Σαράντης απέκλεισε και τα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Και στην ουσία άφησε ως επιλογές μικρά μόνο κόμματα ΑΝΕΞΑΡΤΗΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ ή άλλο μικρό κόμμα.
Βλέπεις που ο π. Σαράντης σαν καλός ποιμένας συμβούλευσε τα παιδιά του να μην ψηφίσουν συγκεκριμένα κόμματα; Θα κατηγορήσεις και αυτόν ότι είναι εναντίον της ενότητας κατα τη δική σου λανθασμένη γνώμη;

π. Geras Imos είπε...

Δεν χρησιμοποιώ χαρακτηρισμούς. Το γελασμένος αφορά την μη ορθή κατανόηση. Τα επιχειρήματά μου έχουν αποτυπωθεί. Εφόσον πάντα οι κορυφαίοι της ΝΔ ανήκαν στη Μασονία (βλ. τις συμμετοχές τους στη Μπίλντεμπεργκ), η ΝΔ είναι μασονικό κόμμα. Επίσης δεν απέκρυψα ΠΟΤΕ ότι η Αριστερά είναι κατά του Χριστού. Ακόμα, όταν τα έλεγαν αυτά οι Γέροντες, η Ελλάδα δεν βρισκόταν στο κατώφλι της εξαφάνισης όπως τώρα. Συνεπώς, και να τους παρακούσω, σημαίνει ότι απλά διαφωνώ μαζί τους στο θέμα της ψήφου που δεν είναι δογματικό. Στη συνέχεια, ενότητα δεν είναι ούτε το να υποστηρίζεις ένα κόμμα έναντι άλλου αφού οι Γέροντες μίλησαν για ψήφο, όχι για σύνταξη. Οι κόλακες μπορεί να μην πειράζουν εσένα, πειράζουν όμως εμένα και όποιον έχει διαβάσει εκκλησιαστική ιστορία της Ελλάδος όπου έχουμε δει ποια τα αποτελέσματα του να πιστεύουν οι εκκλ. ταγοί τον έναν και τον άλλον που προσποιείται τον χριστιανό. Ένας υπήρξε, ο Καπποδίστριας. Όσο αφορά τώρα τα περί Καμμένου, ο ίδιος λέει ότι είναι δεξιός, ότι ανήκει στη (μασονική) ΝΔ και πως ο Αντώνης τον έδιωξε. Σχετικά με τον π. Βολουδάκη, τι να πω; Δεν υποστηρίζω τους εκκλησιομάχους και τους μασόνους, θα υποστηρίξω τον παποκαισαρισμό;

ΥΓ.: Απλά ανέφερα τα περί προσευχής του π. Σαράντη, όχι τα πολιτικά.

Ανώνυμος είπε...

Πού τον βρήκες τον παποκαισαρισμό στον π. Βολουδάκη; Τις αηθέστατες συκοφαντίες του αμερικοδιαμένοντος Τελεβάντου αναμασάς σαν άλογο ζώο GNA;
Η Δεξιά δεν μπορούμε να πούμε είναι της μασσωνίας έστω και αν κάποιοι πέρασαν κάποιοι απο Λέσχες κάποτε. Αυτό δεν είναι απόδειξη και αφού δεν έχουμε απόδειξη είναι συκοφαντία να το πούμε.

π. Geras Imos είπε...

1) Καλό είναι αν δεν ξέρουμε κάποια πράγματα, να μην ασχολούμαστε μαζί τους. Το να λες ότι η πολιτική εξουσία, πηγάζει από την ιερατική, είναι κληρικοκρατεία - παποκαισαρισμός που είναι δυτική αιρετική διδασκαλία. Δεν αναμασάω τα λόγια του κ. Τελεβάντου. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος έτσι κι αλλιώς ξέρει περισσότερα πράγματα από έναν τριτοετή φοιτητή Θεολογίας που μόλις έδωσε Δογματική. Είχα που είχα γνώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποίησα την σύμφωνη με τους Πατέρες άποψη του κ. Τελεβάντου. Αν έχεις κάποιο κόλλημα με το ότι μένει στην Αμερική, να το λύσεις μαζί του όχι με εμέ.
2) Και να μην είναι της Μασονίας η Δεξιά, κόμμα με ΜΑΣΟΝΟ αρχηγό (- φιλαράκι του Geoffrey) δε θα ψηφίσω ποτέ. Γιατί δεν είναι μόνο η αθεΐα του διαβόλου αλλά και η Μασονία που είναι λατρεία του Διαβόλου (διαβάστε το βιβλίο του Ορθ. Τύπου). Αν πάλι διαλέξεις και ανάμεσα στο πιο διαβολικό, ε τι να πω; Μάλλον θέλουμε πατερικά μαθήματα...

Ανώνυμος είπε...

Πού ακριβώς γράφει ο π. Βολουδάκης GNA ότι η πολιτική εξουσία πηγάζει απο την ιερατική; Θέλω συγκεκριμένη παραπομπή αλλιώς γίνεσαι και εσύ κοινός συκοφάντης.

π. Geras Imos είπε...

1) Αν ο π. Βασίλειος δεν μπορεί να διατυπώσει αυτό που θέλει να πει δε φταίω εγώ. Είπε σε εισήγησή του ότι: η Εκκλησία είναι το περιέχον του Κράτους και όχι το περιεχόμενο. Η λέξη περιέχον σημαίνει ότι η εκκλησιαστική «εξουσία» περιέχει την πολιτική. Είναι ένας κλάδος της. Απάντησε όμως αργότερα ότι εννοούσε την ανωτερότητα της Εκκλησίας. Δεν είχα υπόψη τη διευκρίνηση.
2) Έτσι κι αλλιώς, το να είναι κομματάρχης ένας κληρικός, άλλο αν στα χαρτιά υπάρχει λαϊκός, απαγορεύεται εξ' ίσου από τους κανόνες. Ο ιερέας υπάρχει για να σώζει δια των μυστηρίων και όχι για να οργανώνει κομματικές παρατάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο ιερέας, GNA, ναι σώζει δια των Μυστηρίων αλλά δεν απαγορεύεται να συστήνει να ψηφίσουν οι χριστιανοί χριστιανικά κόμματα ώστε να μας κυβερνήσουν χριστιανοί. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει, είναι υποχρεωμένος να το κάνει με βάση τη συνείδηση του.

Ανώνυμος είπε...

Ως συνήθως ο Τελεβάντος ασχολείται μόνο ότι τον συμφέρει!!! Λέει πως παραβιάζει ο π.Βολουδάκης τους ιερούς κανόνες αλλά δεν μας λέει (και φυσικά ούτε αναρτά στο ιστολόγιο του) ότι όσα υποστηρίζει ο π. Βασίλειος Βολουδάκης , τα υποστήριζε και ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης δημόσια στην χριστιανική σπίθα. Δηλαδή κατά τον Τελεβάντο και π. Αυγουστίνος παραβίαζε τους Ιερούς κανόνες !!!!!! Δείτε Εδώ
καιΕδώ
Ποτέ φυσικά δεν ανέφερε ποιον Ιερό κανόνα παραβιάζει ο π. Βασίλειος και που ακριβώς απαγορεύεται να νουθετεί ο κληρικός το ποίμνιο του όταν βλέπει πως με τις επιλογές του και με την ψήφο του αντιστρατεύονται οι εντολές της Εκκλησίας μας αφού εκλέγει διώκτες του Χριστού ....Και ο Άγιος Ιερομάρτυρας Ανδρόνικος που μιλά για την πολιτική κατάσταση της χώρας του αιρετικός και αυτός !!! Δείτε Εδώ
Και μην ξεχνάμε ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ξεκίνησε με την ευλογία του άγιου σύγχρονου γέροντα π. Μάκρου Μανώλη ... και αυτός παποκαισαριστής λοιπόν; Ευτυχώς που υπάρχει ο Τελεβάντος και μερικοί φοιτητές της Θεολογίας που υπερισχύουν πνευματικά και θεολογικά των άγιων γερόντων!!!
Στην αρχή πάντως ο Τελεβάντος δεν καταφερόταν ενάντια στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ούτε και συκοφαντούσε έτσι τον π. Βασίλειο. Φαίνεται πως τότε δεν του είχαν ακόμα δώσει εντολή να το κάνει μάλλον γιατί τα αντίχριστα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί δεν είχαν αντιληφθεί τον αντιμασσωνικό και αντινεοξατικό χαρακτήρα της ΚΟΙΝΩΝΙΑ,... εκτός αν ο Τελεβάντος μέχρι τότε δεν είχε ανακαλύψει πως υπάρχουν οι ιερείς κανόνες!
Τέτοιους χριστιανούς που ειρωνεύονται, συκοφαντούν και σπιλώνουν κληρικούς, αλλά από την άλλη ηθικολογούν χρησιμοποιώντας το ήθος και τις νουθεσίες Αγίων γερόντων,βλέπουν αρκετοί αδελφοί μας,και φτάνουν στο σημείο να λένε ευχαριστώ δε θα πάρω ….
Ο Θεός να μας ελεηθεί και να μας δίνει σύμφωνα με το άπειρο έλεος Του και όχι σύμφωνα με ότι πράττουμε και αξίζουμε !

π. Geras Imos είπε...

Άλλο νουθετώ και συστήνω, άλλο ηγούμαι κομματικής παράταξης. Συγγνώμη που δεν ξέρω καν το όνομα του προέδρου αλλά όλοι ξέρουμε σε ποιον ανήκει το κόμμα. Αυτό εκκλησιολογικά είναι απαράδεκτο. Και για αυτό δεν ξέρω που κολλάει ο π. Αυγουστίνος ο οποίος λέει τα αυτονόητα. Αυτό που ελέγχεται είναι η εισβολή του κλήρου στην πολιτική ζωή. Η Κοινωνία θα μπορούσε να ήταν μια καλή επιλογή. Αλλά υπό δύο όρους:
1) Να καταφέρει να συσπειρωθεί ώστε αν την ψηφίσουμε να μην πάει η ψήφος μας υπέρ του πρώτου κόμματος
2) Να εξαφανιστεί από το προσκήνιο και από το παρασκήνιο κάθε κληρικός. Συμμέτοχος σε παράβαση κανόνων δεν μπορεί κανέις να γίνει.
Προσωπικά θα το σκεφτόμουν. Όχι κάτι παραπάνω.
Τέλος, δεν χαρακτήρισα κανέναν παποκαισαριστή. Έλεγξα τον παποκαισαρισμό του κληρικού, όχι τον κληρικό. Οι απόψεις είναι κατακριτέες, όχι οι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

GNA περιμένουμε να μας δώσεις την παραπομπή.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν αποδείξεις ότι ο Σαμαράς είναι Μασσώνος και οι περισσότεροι ΝΔ Μασσώνοι, τότε GNA είναι κοινός συκοφάντης.

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ έχει πολλούς ελληνορθόδοξους που αποκλείεται να είναι Μασσώνοι όπως ο Πολύδωρας, ο Παναγιωτόπουλος ο Πάνος, ο Πάνος ο Κάμμένος που ήταν πριν, ο Ανδρεουλάκος και τόσοι άλλοι που είναι ελληνορθόδοξοι σε πολλά σημαντικά θέματα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com