12 Ιουν 2012

Λυκούργος Νάνης, Αγνώμονες νεοέλληνες πολιτικοί,επιχείρησαν και επιχειρούν λυσσωδώς να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία


Η αναμφισβήτητη αλήθεια επί τη βάσει της οποίας ο χριστιανισμός τυγχάνει οικουμενική θρησκεία δεν αναιρεί το επίσης ανεπίδεκτο αμφισβητήσεως γεγονός ότι στη χώρα μας η σχέση Εκκλησίας και κράτους αποτελεί μία όλως ιδιότυπη κατάσταση αφού το 98% του πληθυσμού,έστω και τυπικά κατά τη συλλογιστική κάποιων,φέρει την ιδιότητα του ορθοδόξου χριστιανού.
Ας θυμηθούμε τα πρώτα συντάγματα και τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και τα όσα διαλαμβάνονταν σχετικώς αναφορικά με τον εθνικοθρησκευτικό προσδιορισμό του όρου Έλλην προκειμένου να μας διαλυθεί οποιαδήποτε αμφιβολία. Επίσης καλό θα είναι να έχουμε υπόψην τη ρήση του περίφημου ιστορικού Κων/νου Παπαρηγόπουλου με βάση την οποία ο ελληνισμός δεν διεσώθη ειμή μετά της του χριστιανισμού συμμαχίας.Παρόμοιες αλήθεις διατύπωσε και ο Σπυρίδων Ζαμπέλιος.

Αν υπάρχει σήμερα ελεύθερο ελληνικό κράτος εν πολλοίς οφείλεται στη θυσία 10 πατριαρχών,εκατοντάδος περίπου επισκόπων και χιλιάδων κληρικών κατωτέρων βαθμών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας.
Δυστυχώς οι αγνώμονες νεοέλληνες πολιτικοί,επηρεασμένοι απ τις σπουδές τους στη σαπισμένη και άθρησκη Εσπερία, επιχείρησαν και επιχειρούν λυσσωδώς να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία και να αποχριστιανοποιήσουν την παιδεία και τη δημόσια ζωή γενικότερα. Και η μεν Εκκλησία δεν πρόκειται βέβαια να βλαβεί στην απευκταία περίπτωση ενός χωρισμού της απ την πολιτεία,η τελευταία όμως θα υποστεί ανεπανόρθωτη ποιοτικά καθίζηση.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Δυστυχώς οι αγνώμονες νεοέλληνες πολιτικοί,επηρεασμένοι απ τις σπουδές τους στη σαπισμένη και άθρησκη Εσπερία, επιχείρησαν και επιχειρούν λυσσωδώς να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία και να αποχριστιανοποιήσουν την παιδεία και τη δημόσια ζωή γενικότερα"

ΚΧ
Δυστυχώς, το νέο δόγμα που σήμερα ακολουθούμε είναι το παπικό "οι ομοιότητες μας ενώνουν, οι διαφορές μας χωρίζουν".

Οι απατεώνες που κυβέρνησαν και κυβερνούν την πατρίδα, δεν θέλουν κάποιους να μην είναι όπως αυτοί. Κλέφτες αυτοί, κλέφτες και όλοι οι άλλοι. Φονιάδες αυτοί, φονιάδες και οι άλλοι. Οι ομοιότητες ενώνουν! Αν μερικοί δεν θέλουν να είναι σαν αυτούς, όμοιοι δηλαδή, τότε το ενοποιητικό "δόγμα" κάπου σκοντάφτει. Οπότε, ας περιθωριοποιήσουμε τους ανόμοιους ανθενωτικούς. Τι θα κάνουν; Αν θέλουν να ζήσουν, εκόντες άκοντες, θα γίνουν κι αυτοί κλέφτες, φονιάδες κλπ.

Αυτές, αγαπητέ συνάδελφε, είναι χονδρικά οι συνέπεις των ενοποιητικών και αγαπητικών σχέσεων(!) με τους αιρετικούς και τους αλλοθρήσκους. Να ενωθούμε με τις ομοιότητες, επειδή οι διαφορές μας χωρίζουν, μας κάνουν ρατσιστές, μας κάνουν φασίστες ή ομφαλοσκόπους. Με άλλα λόγια, μας θέλουν "αντεροβγάλτες", όπως μια ζωή είναι οι αιρετικοί σχεσίτες της Δύσεως.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com