1 Ιουν 2012

Παιδιά πεθαίνουν στην κλινική της σέκτας «Αποστολική εκκλησία» στη Ζιμπάμπουε


Mexico
Του Moses Chibaya - Ζιμπάμπουε 2012
Αρκετά ανήλικα παιδιά αλλά και έγκυες γυναίκες που νοσηλεύονταν σε κλινική που ανήκει στη σέκτα της «Αποστολικής εκκλησίας» στη Ζιμπάμπουε, πέθαναν τη χρονιά που μας πέρασε. Η σέκτα αυτή δεν επιτρέπει τη χρήση εμβολίων που προστατεύουν τα παιδιά από επικίνδυνες ασθένειες. Επίσης δεν επιτρέπει στα μέλη της ν’ αναζητούν θεραπεία σε άλλα ιατρικά κέντρα. Η κλινική όπως κατέδειξε μελέτη της Unicef δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και επιπλέον δεν εφαρμόζει τις ενδεδειγμένες ιατρικές πρακτικές.   
Η κύρια ανησυχία των ιθυνόντων της περιοχής, είναι ότι ο αριθμός των θυμάτων της κλινικής θ’ αυξάνεται αν η αλλαγή στις πρακτικές περίθαλψης των ασθενών δεν αλλάξει.

Μαρτυρία νεαρού καταδεικνύει τις επικίνδυνες πρακτικές της σέκτας. Ο εν λόγω νεαρός αναφέρει ότι σε φιλικό του πρόσωπο το οποίο έπασχε από αφροδίσιο νόσημα, αντί της κανονικής θεραπείας χορηγήθηκε «αγιασμός» ενώ παράλληλα του απαγορεύθηκε ν’ αναζητήσει θεραπεία από εγκεκριμένο Ιατρικό κέντρο. Το αποτέλεσμα ήταν ο φίλος του να πεθάνει.
Η προσπάθεια λοιπόν που γίνεται από κρατικούς φορείς που σχετίζονται με την υγεία της Ζιμπάμπουε, είναι να πείσουν τους ηγέτες της σέκτας να επιτρέψουν στα μέλη τους τη χρήση της συμβατικής Ιατρικής.
Μετάφραση Πέτρος Παπαπαύλου - Παγκύπρια Ένωση Γονέων/
Πηγή:  http://allafrica.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com