18 Ιουν 2012

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος για την τοποθέτηση της Π.Ε.Θ πάνω στο νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά


ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΜΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
_______________Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, με παράστασή της ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 4 Μαΐου ε.έ., κατέθεσε έγκυρα και υπεύθυνα τις ανησυχίες της για τα εκπαιδευτικά Προγράμματα στα Σχολεία της 1ης και 2ας Βαθμίδος. Με πειστικά επιχειρήματα καταδεικνύει, ότι το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει απομακρυνθή από τήν βασική επιταγή του Συντάγματος, το οποίο ως σκοπό την παιδείας ορίζει:"την ηθικήν, πνευματικήν, .....αγωγήν των Ελλήνων, την ανάπτυξιν της εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως...." (άρθρο 16 & 1). 

____________Από τη Συνταγματική αυτή επιταγή έχουν απομακρυνθή τα ισχύοντα εκπαιδευτικά Προγράμματα. Επιχειρείται μια αλλοίωση της Ορθόδοξης Συνειδήσεως και αυτοσυνειδησίας των παιδιών μας. Ισοσκελίζεται η Αλήθεια του Ευαγγελίου με τα βιβλία των Εβραίων και των Μωαμεθανών. Τίθενται στο ίδιο βάθρο ο Χριστός μας, ο αληθινός Θεός και Σωτήρ του κόσμου, μέ τόν Μωάμεθ κλπ.
_______________Συγχαίρουμε ολόψυχα τους παράγοντες της Ενώσεως, επικροτούμε τις ανησυχίες των Μελών της και προσυπογράφουμε το Υπόμνημά των. Σε μια εποχή παραχαράξεως της αληθείας και αλλοιώσεως των θεμελιωδών αρχών του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, που στην καρδιά μας επιτείνεται με την λεγόμενη Οικουμενική κίνηση ή και την Μεταπατερική Θεολογία, η κίνηση των Μελών της Ενώσεως Θεολόγων αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας, ότι ακόμη δεν χάθηκαν τα πάντα! Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τον αγαπητό μας φίλο καί συμφοιτητή μας στη Θεολογική Σχολή των Αθηνων κ. Ηλία Φραγκόπουλο, Πρόεδρο της Ενώσεως, για την άγρυπνη στάση και συμπεριφορά του. Με λαχτάρα τώρα πλέον αναμένουμε να δούμε την αντίδραση και τη γενικώτερη δραστηριοποίηση της Ιεράς Συνόδου.
___________Τα εκλογικά πράγματα έχουν τελειώσει πια! Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στα καυτά προβλήματα της καθημερινότητος, δηλ. στα προβλήματα της ζωής!
Αίγιον, 18 Ιουνίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com