4 Μαΐ 2012

Σερβία- Νέο Διαθρησκειακό Συνέδριο σε συνεργασία με το Ρωμαιοκαθολικό ίδρυμα για την προώθηση του οικουμενισμού , Pro Oriente.

Διεθνές Διαθρησκειακό Συνέδριο για τα 1700 χρόνια από την επέτειο  του διατάγματος των  Μεδιολάνων (313-2013)  πραγματοποιείται από 3 – 5 Μαΐου 2012 στο Νόβι Σαντ.
Στο Συνέδριο  λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι όλων  των μεγάλων ευρωπαϊκών θρησκειών και  θρησκευτικών κοινοτήτων, όπως Ορθόδοξοι , Ρωμαιοκαθολικοί, Προτεστάντες, Μουσουλμάνοι, η Διάσκεψη των Ευρωπαίων Ραβίνων, καθώς και  επιστήμονες από τη Σερβία και την Ευρώπη.

Το Συνέδριο διοργανώνει η Επιτροπή - για την προετοιμασία των  εορτασμών για τα 1700 χρόνια του Διατάγματος των  Μεδιολάνων - της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με  συνδιοργανωτές, διάφορες  ΜΚΟ όπως  CIVIS, PRO ORIENTE, το Ελβετικό Ίδρυμα για την Ειρήνη και τη Διαχείριση Κρίσεων και τη Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών - ΚΕΚ.  Το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.


Φωτό
Τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο που απουσιάζει στον Καναδά εκπροσωπούν ο επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς και ο επίσκοπος Ρεμεζιάνας  Ανδρέας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. Τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο, εκπροσωπεί ο Αρχιεπίσκοπος Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, Αλέξανδρος Isejin.
Συμμετέχουν ακόμη ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου, Stanislav Hočevar, ο Υφυπουργός του Υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Σερβίας, καθηγ. Bogoljub Šijaković, ο πρωθυπουργός της Βοϊβοντίνα, Μπόγιαν Pajtic, ο Reis-ul-ulema της Ισλαμικής Κοινότητας  Σερβίας Adem ef. Zilkic, ο Γάλλος πρέσβης στη Σερβία, κ. Francois-Xavier Denio,ο Πρέσβης της Αυστρίας στη Σερβία, κ. Κλέμενς Koja  οι πρόεδροι των Μ.Κ.Ο κ.α.
Φωτό
Φωτό
Φωτό
Φωτό
Φωτό
Φωτό
Φωτό
Φωτό
Φωτό

Δείτε σχετικά και:

-O Πρόεδρος του "Pro Oriente" Johan Marte για τον επίσκοπο Αρτέμιο και την επίσκεψη του Πάπα στη Σερβία

-Νις –Συνέδριο για το Ιωβηλαίο του 2013 σε συνεργασία με Παπικούς

-Αντιπροσωπεία του ιδρύματος Pro Oriente στον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο

-Νις –Φωτογραφίες από το Διαθρησκευτικό Συνέδριο για το Ιωβηλαίο του 2013 (2)

-Νις –Φωτογραφίες από το Διαθρησκευτικό Συνέδριο για το Ιωβηλαίο του 2013

-Σερβία – Συνεργασία Παπικών και Ορθοδόξων για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου το 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com