2 Μαΐ 2012

Αντικανονική μνημόνευση και πολυχρονισμός στον Πάπα Βενέδικτο

Είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα  βίντεο ( ΕΔΩ) από την επίσκεψη του Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου  στην Κωνσταντινούπολη 29 Νοεμβρίου 2006.
Το βίντεο  παρουσίαζε την αντικανονική  μνημόνευση του Πάπα. «Έτι δεόμεθα υπέρ του Αγιωτάτου επισκόπου και Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου και του Αρχιεπισκόπου και Πατριάρχου ημών Βαρθολομαίου και υπέρ του κατευθυνθήναι τα διαβήματα αυτών εις πάν έργον αγαθόν»
Το σημερινό πιο ολοκληρωμένο βίντεο είναι από την ίδια Δοξολογία που τελέστηκε επ᾽ ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του “Πάπα Ρώμης” Βενέδικτου στο Φανάρι· 
Στο 19:30´ βλέπουμε τον τότε Δευτερεύοντα και νύν Μ. Αρχιδιάκονο να προσεύχεται «υπέρ του αγιωτάτου και Επισκόπου-Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου» ενώ από το 35:37 μέχρι το 37:00 οι ψάλτες ψέλνουν πολυχρονισμόν προς τιμήν του Βενέδικτου (!), ο οποίος δεν μπορεί να κρύψει την χαρά του, όπως βλέπουμε στο  36:25.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος να τους πει ότι δεν έγινε ακόμη η Ένωση

Αντιοικουμενιστής είπε...

Κάποιοι μεγαλοκληρικοί και κάποιοι καθηγητάδες έχουν ενωθεί. Ο Φιλόχριστος Ορθόδοξος Λαός δε θα ενωθεί ΠΟΤΕ όσα μέσα εκβιασμού και εκφοβισμού μεταχειριστούν τινές. Θλίβομαι και ντρέπομαι δια τους πατριαρχικούς ιεροψαλτικούς χορούς οι οποίοι δεν κατήλθαν εκ των ιερών στασιδίων των και δεν απεχώρησαν εκ των ιερών αναλογίων των, αλλά υπέκυψαν εις τους εντολείς των. Φέρουν μεγάλην ευθύνην δια το μέγα τούτο ολίσθημα. Ο πολυχρονισμός είναι τιμή που αποδίδονταν εις τους αυτοκράτορας και ουχί εις τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς. Αποδόθηκε εις τους λειτουργούς όταν εδόθησαν εις τον Πατριάρχην Γεννάδιον Σχολάριον ΚΑΙ πολιτικάς εξουσίας. Ο πάπας δια την Ορθόδοξον Εκκλησίαν ούτε λειτουργός της είναι, ούτε αυτοκράτορας, παρά μόνο εις απλός επισκέπτης. Και εις τους επισκέπτας δεν αποδίδεται πολυχρονισμός, πολύ δε περισσότερο όταν ούτοι εισί ηγέται ετεροδόξων...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com