3 Απρ 2012

Μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τα 50 χρόνια της Β΄ Βατικανής Συνόδου


Μήνυμα απέστειλε ο Οικουμενικός  Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Σύνοδο Ρωμαιοκαθολικών “Επισκόπων” για τα 50 χρόνια της Β΄ Βατικανής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στη Λούρδη  από 24 - 25 Μαρτίου του  2012.
Ανάμεσα στα άλλα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τονίζει:
-«Προσευχόμαστε…. προκειμένου να αναπτυχθούν οι σπόροι της Β΄  Βατικανής Συνόδου..»
-«Οι προσευχές μας σας συνοδεύουν με την ελπίδα ότι η χριστιανική ενότητα θα έρθει μόνο μέσω του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος, με πνεύμα αδελφικής αγάπης.. »
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ Β΄ ΒΑΤΙΚΑΝΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ να πω υπεύθυνα, κατόπιν συνομιλιών μου με φίλους Ρ/καθολικούς ή πρώην Ρ/καθολικούς, αλλά και από δική μου εμπειρία, ότι η Β΄ Βατικανή Σύνοδος εκπροτεστάντισε τη λειτουργική ζωή της Ρ/καθολικής εκκλησίας. Η λατινική λειτουργία κυριολεκτικά "σφαγιάστηκε" από τη Β΄ Βατικανή Σύνοδο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές αντιδράσεις μεταξύ συντηρητικών πιστών. Μερικοί από αυτούς εγκατέλειψαν τον ρωμαιοκαθολικισμό και έγιναν Ορθόδοξοι. Μου έλεγε μία τέτοια πρώην Ρ/καθολικη ότι μετά τη Σύνοδο και τις λειτουργικές της μεταρρυθμίσεις, δεν αναγνώριζε κυριολεκτικά τη λειτουργία. Αυτά, φυσικά, πουθενά δεν φαίνονται στο θριαμβολογικό γράμμα του άγαν φιλο-ρωμαιοκαθολικού πατριάρχη και οιονεί πάπα της Ανατολής κ. Βαρθολομαίου.
Γιάννης

Αντιοικουμενιστής είπε...

Πολύ αξιόλογο το σχόλιο του αγαπητού Ιωάννη. Επιπροσθέτως τι άλλο μας ανήγγειλε η ψευδοσύνοδος των παπικών; Ότι ο ποντίφηξ είναι αλάθητος και μακράν της "καθέδρας" του και έκτοτε ξεκίνησε ταξιδάκια εις όλον τον κόσμον προκειμένου να υποτάξει τον εκτός παπισμού χριστιανισμό αλλά και άλλες θρησκείες υποκάτω της παντούφλας του! Εγώ κατανοώ απολύτως την τεραστίαν λαχτάραν ορισμένων μεγαλοκληρικών και "ηγετών" της Αγιοτάτης ημών Ορθοδόξου Εκκλησίας να τεθούν υποκάτω της παντούφλας του ποντίφικος! Η απορία την οποίαν διατυπώνω εδώ και καιρό είναι δια ποίον λόγον δεν αυτομολούν αυτοί οι μεγαλοκληρικοί και οι λιβανισταί των μεγαλοκαθηγηταί "θεολόγοι" προς τον παπισμόν; Αισθάνονται απέχθεια δια την Ορθοδοξίαν; Νοιώθουν κατώτεροι αυτών που θαυμάζουν; Θέλγονται εκ ζέοντος πόθου εις το να ενταχθούν εις τον παπισμόν, αλλά εντρέποντο δια το τι θα πεί δια αυτούς ο κόσμος; Αυτομολήστε αγαπητοί! Εγκαταλείψετε Ορθοδοξίαν και Ελληνισμόν δια την αγκάλην και την στοργήν του πάπα! Αφήσετε, επιτέλους την Αγίαν Ορθοδοξίαν να επιτελέσει το Σωτηριολογικό της έργον! Η Αγία ημών Ορθόδοξος Εκκλησία δεν έχει την ανάγκην ούτε μεγαλοκληρικών, ούτε καθηγητάδων ούτε κανενός μεγαλοσχήμονος και ούτε πρόκειται να της συμβεί κάτι τι εκ της απωλείας αυτών εκ του Σώματός της. Αντίθετα, πρόκειται να της συμβεί ανεπανόρθωτη βλάβη εκ της νοθεύσεως της Αληθείας από το δηλητήριο των αιρέσεων, των πλανών ή του συγκρητισμού. Μην λησμονείται αδελφοί ότι ολίγας σταγόνας εξ ενός δηλητηρίου αρκούν προκειμένου να ποιήσουν ακατάλληλη μιά μεγάλη ποσότητα καθάριου ύδατος...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com