28 Μαρ 2012

Oμάδα μουσουλμάνων κατέλαβε το τζαμί Ιμπραήμ Πασά στην Παλιά Πόλη της Ρόδου- Απορία


Κατέλαβαν  τζαμί στην Παλιά Πόλη
Κατάληψη στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά (στην Παλιά Πόλη) πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ομάδα μουσουλμάνων της Ρόδου, ζητώντας να τους παραχωρηθούν τα κλειδιά, για να μπορούν να προσεύχονται.
Η ομάδα μουσουλμάνων απαιτεί τα κλειδιά από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά οι αρμόδιοι δεν συμφωνούν.
Έτσι μπροστά στη διαφωνία, ομάδα μουσουλμάνων κατέλαβε το τζαμί και παρέμεινε σ’ αυτό μέχρι αργά το βράδυ, απαιτώντας λύση από τους αρμόδιους.
Απορία για τους μουσουλμάνους της Ρόδου
Στις 20-22.02.2012 ο Ελβετός βουλευτής Andrea Gross βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει ξανά με τους μουσουλμάνους της Ρόδου και έπειτα της Κω (βλ. σχετικό άρθρο dimokratiki.gr/  ). Στις 22.02.2012, μετά την αναχώρηση του, το KOSMOS TV μίλησε με τον πρόεδρο της μουσουλμανικής κοινότητας, ο οποίος προσπάθησε να διακιολογήσει τα αδικαιολόγητα (βλ. σχετικό άρθρο-βίντεο εδώ newskosmos.com/).
Στις 13.03.2012 είδαμε στο KOSMOS TV τον τέως Υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη να μιλάει για την ύποπτη δεύτερη επίσκεψη του A. Gross η οποία ήταν μη τακτική (βλ. σχετικό άρθρο-βίντεο εδώ newskosmos.com/ ).
ΣΗΜΕΡΑ 24.03.2012 διαβάζουμε στην ΡΟΔΙΑΚΗ πως έγινε κατάληψη του τζαμιού Ιμπραήμ Πασά από μουσουλμάνους, οι οποίοι απαιτούν να ανοίξει τις πύλες του (σχετικό άρθρο εδώ: rodiaki.gr/  ).
Απορία Ποιοι "μουσουλμάνοι" είναι αυτοί που έκαναν έφοδο στο τζαμί με πρόσχημα να μπορούν να προσεύχονται, ενώ υπάρχει ένα άλλο στην Μεσαιωνική Πόλη που λειτουργεί κανονικά και πως συνδέεται η επίσκεψη του A. Gross με αυτήν την προβοκάτσια; Περιμένουμε εξηγήσεις κ. Ζαμαντάκη...
Άρης Τσιουκάνης - Email: atsioukanis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com