23 Φεβ 2012

Διανοούμενοι της Γαλλίας: Ας σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του


Πανστρατιά διανοουμένων στη Γαλλία για την υποστήριξη της Ελλάδας, με μήνυμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης για το σχέδιο καταστροφής. «Ας σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του!» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύτηκε στη γαλλική «Liberation» και υπογράφεται από Ευρωπαίους διανοουμένους και καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών οι Αλέν Μπαντιού, Ετιέν Μπαλιμπάρ και Ζακ Ρανσιέρ. Ο στόχος δεν είναι σε καμία περίπτωση η «σωτηρία» της Ελλάδας: Ολοι οι οικονομολόγοι που είναι άξιοι του ονόματός τους συμφωνούν επ’ αυτού. Το ζητούμενο είναι να κερδηθεί χρόνος προκειμένου να σωθούν οι πιστωτές, ενώ παράλληλα η χώρα οδηγείται σε μια προδιαγεγραμμένη χρεοκοπία. Πρωτίστως, το ζητούμενο είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε εργαστήριο μιας κοινωνικής μετάλλαξης που θα γενικευτεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το μοντέλο που δοκιμάζεται πάνω στους Ελληνες είναι εκείνο μιας κοινωνίας χωρίς δημόσιες υπηρεσίες, με ερειπωμένα σχολεία και νοσοκομεία, με την υγεία να είναι προνόμιο των πλουσίων και με τους ευάλωτους πληθυσμούς καταδικασμένους σε ακραίες μορφές φτώχειας και ανασφάλειας.

Οι «σωτήρες» της Ελλάδας, υπό το πρόσχημα ότι οι Ελληνες δεν καταβάλουν αρκετές προσπάθειες, επιβάλλουν ένα νέο σχέδιο βοήθειας που διπλασιάζει τη χορηγούμενη θανατηφόρα δόση. Ενα σχέδιο που καταργεί το εργατικό δίκαιο και καταδικάζει τους φτωχούς σε ακραία ένδεια, εξαφανίζοντας παράλληλα τις μεσαίες τάξεις. «Είναι δυνατόν να μην υψώσει κανείς τη φωνή του κατά της θεσμικής δολοφονίας του ελληνικού λαού;» αναρωτιούνται.
 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής Ρομπέρτο Λαβάνια, που σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα δηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες προτιμούν να σώσουν τις τράπεζες από τους πολίτες. Ο Αργεντινός πολιτικός, που ήταν ο πρωταγωνιστής της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας του, τονίζει ότι η διαρκής παρουσία στις αγορές εμπεριέχει τον κίνδυνο αύξησης του χρέους, σε αντίθεση με τους τραπεζίτες, οι οποίοι, όπως αναφέρει, θεωρούν ότι το να δανείζεται μια χώρα από τις διεθνείς αγορές βελτιώνει την εικόνα της. Ο ίδιος προτείνει, αντί για τη στήριξη των τραπεζών, η Ελλάδα να επενδύσει στην εκπαίδευση, στην τεχνολογία, στις επιστήμες, στις υποδομές της και φυσικά να καταστήσει πιο παραγωγικούς τους τομείς των υπηρεσιών και του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com