21 Ιαν 2012

Οικουμενιστική συμπροσευχή με τον Ερζεγοβίνης Γρηγόριο στο Dubrovnik

Την Τρίτη 17/01/2012, στο πλαίσιο της εβδομάδας προσευχών για την ενότητα των χριστιανών, ο νυν Ερζεγοβίνης Γρηγόριος (πνευματικό τέκνο του πρώην Ερζεγοβίνης Αθ. Γιέφτιτς) πήρε μέρος σε οικουμενιστική συμπροσευχή στο ρωμαιοκαθολικό ναό στην πόλη Dubrovnik (Κροατία) μαζί με τον ρωμαιοκαθολικό “επίσκοπο” Mate Uzinic.

Στο κήρυγμα μετά την συμπροσευχή ο επίσκοπος Γρηγόριος "ζήτησε  συγγνώμη" από τους Κροάτες ρωμαιοκαθολικούς, τονίζοντας ότι το πλήγμα από τον πόλεμο ακόμα αιμοραγεί, αλλά η επιθυμία μας είναι να βλέπουμε αυτό που μας ενώνει και όχι εκείνο που μας χωρίζει. "Και εγώ εξ ονόματος όλων μας, πρός τον επίσκοπο και πρός την εκκλησία του λέγω: Συγχωρέστε μας, με την ελπίδα ότι θα είναι χριστιανοί και θα μας συγχωρέσουν", είπε ο Σεβασμιώτατος Γρηγόριος. 
Η οικουμενιστική αυτή συμπροσευχή έγινε στο πλαίσιο της εβδομάδας των προσευχών για την ενότητα των χριστιανών, που κάθε χρόνο 18-25 Ιανουαρίου οργανώνει η Ρωμαιοκαθολική "Εκκλησία". 
Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος (Patrijarh želi obostrano izvinjenje) υποστήριξε την πράξη του Επισκόπου Γρηγορίου, τονίζοντας ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο εάν κάτι παρόμοιο έκαναν και οι ρωμαιοκαθολικοί. Είναι κάτι που το χρειαζόμαστε όλοι, και εάν το κάναμε έτσι η ζωή μας θα ήταν πιο όμορφη", κατέληξε ο Πατρίαρχης. 
Слика

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com