9 Ιαν 2012

Σερβία- Μετά τη συμπροσευχή στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία συμπροσευχή και στο Χριστουγεννιάτικο κοινό γεύμα.


Божићна Литургија у Саборној цркви
Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, μετά τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην οποία παραβρέθηκε και ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου, Stanislav Hočevar, παρέθεσε στο Πατριαρχικό Μέγαρο δεξίωση για τους εκπροσώπους όλων των χριστιανικών ομολογιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων στη Σερβία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια! Θυμίζει ορθόδοξους επισκόπους και ορθόδοξο εκκλησιαστικό σώμα αυτή η αδράνεια; Το ιστολόγιό σας καταθέτει εβδομαδιαίως τα πειστήρια της εγκληματικής κατά της Παραδόσεως και των Ιερών Κανόνων πρακτικής πολλών επισκόπων και κανείς δεν κινείται. Ερωτώ: Γιατί, όπως έχουμε παρακαλέσει, οι χριστιανικές αδελφότητες, το Άγιον Όρος, κυρίως η Ι. Σύνοδος δεν διαμαρτύρονται εν σώματι στον Οικουμενικό Πατριάρχη για αυτές τις αθλιότητες; Τι άλλο περιμένουν; Τι άλλο περιμένουμε ως μέλη του Σώματος του Χριστού, του οποίου οι Εντολές καταπατούνται ασύστολα; Αν πείτε, ότι ο Πατριάρχης είναι όμοιος και αυτός, ξέρει τα γενόμενα, αυτός τα επιτρέπει όλα αυτά, τότε γιατί παραμένουμε άβουλοι και δεχόμεθα την προδοσία της Ορθοδοξίας; Γιατί δεν ακολουθούμε την πρακτική των Αγίων Πατέρων; Γιατί δεν απομακρυνόμεθα από αυτούς; Και κατόπιν περιμένουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάει το γένος μας, να μας βοηθήσει ο Θεός;
Σημάτης Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι μάλλον σε αυτήν την κατάσταση να υπενθυμιζόμαστε όλα αυτά που είπε ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος στο λόγο του «Προς τους σκανδαλιζομένους επί ταις παρανομίαις ταις γινομέναις... και περί της του Θεού προνοίας και περί ακαταλήπτου», και ιδιαιτέρως: «Ουκ οράς το χρυσίον καθαιρóμενον; τον μόλυβδον ελεγχόμενον; τα άχυρα διακρινόμενα του σίτου; τους λύκους των προβάτων; τους πεπλασμένους των αληθώς εν ευλαβεία ζώντων;» κτλ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com