6 Ιαν 2012

Προς τον Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο για την υπόθεση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου


ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΝΟΣΙΟΛΟΓΙΟΤΑΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΖΙΝΗ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΞΑΝΘΗΣ
Πανοσιολογιότατε πατέρα Σωφρόνιε,
            Σήμερα περιήλθε σε γνώση μας το περιεχόμενο της επιστολής σας που φροντίσατε να δημοσιευθεί στο διαδίκτυο με το οποίο πάρα πολύ όψιμα θυμηθήκατε την υπόθεση Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου δήθεν για να φωτίσετε όσον μπορείτε τα γεγονότα με σκοπό να σταματήσετε τον δήθεν διχασμό της κοινής γνώμης που κατά κάποιους άλλους είναι σκάνδαλο και για κάποιους άλλους διωγμός κατά της εκκλησίας.

Όμως μας οδηγήσετε στο συμπέρασμα να πιστέψουμε ότι για άγνωστους προς εμάς λόγους αλλά και ευκαιρίας δοθείσης αποφασίσετε να στραφείτε και να κτυπήσετε ένα αδελφό σας την ώρα που πονά εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του να σας απαντήσει γιατί βρίσκεται υπό περιορισμό ακόμη και λόγου, πρέπει να γνωρίζετε ότι και ο χειρότερος εχθρός σέβεται τον αντίπαλο του σε τέτοιες στιγμές, θα ήταν φρονιμότερο να ζητήσετε να καταθέσετε σαν μάρτυρας κατηγορίας ώστε κατά την ακροαματική διαδικασία να μπορέσει να αντικρούσει τους ισχυρισμούς σας και όχι να ακολουθήσετε αυτήν οδό που φανερώνει αδυναμία και ατολμία.
Όμως αντί να φωτίσετε τα γεγονότα, αντίθετα οδηγήσετε τους αναγνώστες στο σκότος, γιατί όμως; 
Γιατί εκ των πραγμάτων απώτερος σας σκοπός ήταν να στραφείτε και να θίξετε την τιμή και την υπόληψη του αδελφού σας με ανυπόστατους και αχαρακτήριστους ισχυρισμούς χωρίς να τους τεκμηριώνετε ότι δήθεν είναι  συνεργάτης των Ρώσων, δηλαδή ένας πράκτορας.
            Αφού είχατε επισκεφθεί την Ρωσία επί Σοβιέτ πράγμα που μιλάμε για δεκάδες χρόνια πριν γιατί δεν φροντίσετε τον καιρό εκείνο να δημοσιεύσετε όλα αυτά που σήμερα προσπαθείτε να μας πείσετε για την « Ρωσική Ορθοδοξία », δηλαδή η « Ρωσική Ορθοδοξία » είναι κάτι το διαφορετικό από την Ελληνική Ορθοδοξία;
            Το Άγιο Όρος είναι και θα συνεχίσει να είναι Ελληνική επικράτεια και κανείς δεν το έχει αμφισβητήσει μέχρι σήμερα ούτε και θα το αμφισβητήσει ποτέ.
            Ο Ιησούς Χριστός δεν κατοχύρωσε σε κανένα να έχει στην δική του ιδιοκτησία την Ορθοδοξία, επειδή είστε και καθηγητής της Θεολογίας θα θυμάστε τι είπε ο Χρηστός στους Αποστόλους του. «Πορεύεστε σε όλα τα έθνη κ.τ.λ. »
            Πρέπει να αντιληφθείτε ότι με αυτό το δημοσίευμα σας που μοναδικό στόχο είχατε τον Γέροντα και αδελφό σας Εφραίμ δεν αντιληφθήκατε ότι εγκυμονεί και κινδύνους στις σχέσεις δύο ορθόδοξων λαών Ρωσίας και Ελλάδος.
            Τέλος φροντίστε να πληροφορηθείτε την Ελληνική καταγωγή αλλά και την προσφορά του αδελφού σας Γέροντος Εφραίμ στον Ελληνισμό και στην Ορθοδοξία, ακόμη ποίοι ήταν και με ποίους συνεργάτες ήταν όλοι αυτοί που πρόδωσαν την Ελληνική Κύπρο, γι’ αυτό σας ερωτούμε, έχετε αντιληφθεί σε ποία περιοχή βρίσκεστε; Αν το έχετε αντιληφθεί παρακαλούμε τον ευαίσθητο πατριωτισμό σας να τον αφιερώσετε στην δική σας περιοχή που δυστυχώς κάποιοι άλλοι ακόμη και σήμερα συνεργάζονται με κάποιους άλλους σε βάρος της πατρίδας μας.
Ένας προβληματισμένος πιστός
        Ανδρέας Γεωργίου 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς διαδίδεται μετ επιτάσεως ότι ο μητροπολίτης Ξάνθης τάχθηκε με το μέρος των αντιπάλων του π.Εφραίμ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com