20 Αυγ 2011

Η Διαμαντοπούλου κάνει... πράξη τα online βιβλία

Τα «βασικά» θα μαθαίνουν το πρώτο διάστημα στα σχολεία τα παιδιά, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της νέας διδακτικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό γιατί μόνο τα «βασικά» σχολικά εγχειρίδια θα είναι έτοιμα προς παράδοση στους μαθητές, δεδομένου ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) κατάφερε να παραγγείλει χαρτί για να προχωρήσει η εκτύπωση. Τα υπόλοιπα βιβλία που, όπως ισχυρίστηκε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, «δεν είναι απαραίτητα για έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» θα μοιραστούν στα παιδιά κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Με τις δηλώσεις αυτές, η υπουργός πήρε για πρώτη φορά θέση στο θρίλερ με τα σχολικά εγχειρίδια, που παίζεται εδώ και βδομάδες. Ολο αυτό το διάστημα ο ΟΕΔΒ καλούνταν να απολογηθεί για τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκτύπωση των βιβλίων, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο ακύρωσε δύο διαγωνισμούς για την προμήθεια χαρτιού με την αιτιολογία ότι διαπιστώθηκαν οικονομικές παρατυπίες.

Για τους εξοικειωμένους με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο, η κυρία Διαμαντοπούλου πρότεινε, εμμέσως πλην σαφώς, και μια εναλλακτική λύση, εφόσον επιθυμούν να έχουν τα παιδιά τους όλα τα σχολικά εγχειρίδια. Την ιστοσελίδα του Ψηφιακού Σχολείου, στην οποία έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουν ενσωματωθεί 140 σχολικά βιβλία όλων των τάξεων, από το δημοτικό έως το λύκειο. Από εκεί οι γονείς ή και τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να διαβάζουν μέσω Διαδικτύου το μάθημά τους και να εκτυπώνουν ολόκληρα τα βιβλία, με δικά τους έξοδα πάντα.

Κάπως έτσι, και σε συνδυασμό με την αναστολή της λειτουργίας του ΟΕΔΒ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 31 Δεκεμβρίου, γίνεται το πρώτο βήμα για την κατάργηση της δωρεάν διανομής σχολικών εγχειριδίων. Σταδιακά, όλα τα βιβλία θα παρέχονται σε ηλεκτρονική μορφή και οι μαθητές είτε θα διαβάζουν από τον υπολογιστή είτε θα πρέπει να τα εκτυπώσουν. Για όσους, βεβαίως, έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να εκτυπώνουν χιλιάδες σελίδες.

«Δημοκρατία»19/08/2011 - Online βιβλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com