5 Ιουλ 2011

Βουλγαρία - Ενότητα της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και υψηλό το επίπεδο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας :Στα πλαίσια των πανηγυρικών εκδηλώσεων με αφορμή τη 40η επέτειο της ενθρόνισης του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μαξίμου, στις 3 Ιουλίου 2011, οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Γεώργιο Παρβάνωφ. Εκ μέρους των προσκεκλημένων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας χαιρετισμό στον Πρόεδρο απεύθυνε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος.

Στις 4 Ιουλίου 2011 οι Ιεράρχες των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών είχαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κα Τσέτσκα Τσετσόβα και εν συνεχεία έγιναν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μποΐκο Μπορίσωφ.

Η εκπρόσωποι της ηγεσίας της χώρας εξέφρασαν ικανοποίηση για την ενότητα της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησία, η οποία έχει επιτευχθεί τα τελευταία καθώς και για το υψηλό επίπεδο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στη χώρα. Το υψηλό κύρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή των Προκαθημένων και εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στους εορτασμούς για τη 40η επέτειο της ενθρόνισης του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μαξίμου. Μετά το πέρας των δεξιώσεων στα κρατικά ιδρύματα ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατια της Βουλγαρίας κ. Γ. Ισάκωφ παρέθεσε γεύμα στην κατοικία του προς τιμή της αντιπροσωπείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας. Στο γεύμα επίσης παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Ρωσικού Ναού στη Σόφια Ηγούμενος Φίλιππος Βασίλτσεφ και ο πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας κ. Β. Τκατσένκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com