20 Ιουλ 2011

Γαλλία - Παπική «Λειτουργία»σε τσίρκο

ascension_cirque_clermont_2010

Όπως έγινε γνωστό από τη Ρωμαιοκαθολική «Επισκοπική Διάσκεψη Γαλλίας» στην πόλη Clermont ο «ιερέας» της ενορίας του Αγίου Λουκά, Philippe Kloeckner, την εορταστική «Λειτουργία» της Αναλήψεως του Κυρίου, την τέλεσε στην τέντα του τσίρκου Pinder, με τους καλλιτέχνες και τα ζώα.

ascension_cirque_pinder

Όπως εξηγεί ο Kloeckner «Αυτό προσελκύει τον κόσμο ». «Ο καθένας απαγγέλλει το «Πάτερ ημών» στη δική του γλώσσα», επειδή εκπροσωπούνται πολλές εθνικότητες». «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την τοπική εκκλησία να είναι ανοικτή στον πραγματικό κόσμο». «Αυτό δείχνει ότι η Εκκλησία ενδιαφέρεται για όλους».

1 σχόλιο:

XΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Μήν απορείτε καθόλου. Κι εμείς έχουμε μετατρέψει σε τσίρκο τις ορθόδοξες εκκλησιές μας, με τις συναυλίες, τα αρμόνια και τις παπικές χορωδίες, τις συμπροσευχές με αιρετικούς, τις μεταφράσεις των ιερών κειμένων και των ευχών, την απρεπή ενδυμασία των γυναικών, την έλλειψη σεβασμού, την ύπαρξη και χρήση των κινητών, την εκκοσμίκευση κλπ. Γίναμε χειρότεροι από τους παπικούς γιατί εμείς κατέχουμε (ή μάλλον υποτίθεται ότι κατέχουμε) την ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο Θεός να μας ελεήσει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com