14 Ιουλ 2011

Ρωμαιοκαθολική αντιπροσωπεία στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο

13 Ιουλίου 2011 - Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος δέχθηκε την αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής επαρχίας Τρέντο της Ιταλίας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Λουΐντζι Μπρεσσάν στο Πατριαρχικό μέγαρο του Κρεμλίνου. Στη συνάντηση παρέστησαν ο τελών χρέη Γραμματέα του ΤΕΕΣ επί των διαχριστιανικών σχέσεων ιερέας Δημήτριος Σιζονένκο, ο Γραμματέας της Ρωμαιοκαθολικής επαρχίας Τρέντο ιερέας Κορράντο Πράντι καθώς και ο Διευθυντής του Οικουμενικού Κέντρου Αλεσσάντρο Μαρτινέλλι.

Οι επισκέπτες αφού ευχήθηκαν στον Πατριάρχη Κύριλλο για την εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων υπενθύμισαν ότι η ιστορία των αδελφικών σχέσεων μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της συγκεκριμένης Ρωμαιοκαθολικής επαρχίας χρονολογείται στο έτος 1975, όταν η επίσημη αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας για πρώτη φορά επισκέφθηκε το Τρέντο για να συμμετάσχει στο θεολογικό διάλογο Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Ο Αρχιεπίσκοπος Λουΐντζι Μπρεσσάν επίσης ανέφερε ότι σε ενορία της Ρωσικής Εκκλησίας στην πόλη του Ροβερέτο παραχωρήθηκε η χρήση μιας εκκλησίας, όπου αυτή τη στιγμή τελούνται έργα αναστήλωσης.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τους επισκέπτες για τη μακρόχρονη και καρποφόρα συνεργασία τονίζοντας ιδιαίτερα τη σπουδαιότητα της διαποίμανσης των Ρώσων, των Ουκρανών και των Μολδαβών, οι οποίοι βρέθηκαν μακράν της πατρίδος τους.Μετά το πέρας της συναντήσεως πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή ενθυμίων. (mospat-вятейший Патриарх Кирилл принял делегацию католической епархии из Италии

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com