22 Ιουλ 2011

Στη Βουλή τροπολογία για τη λειτουργία τεμένους στον Ελαιώνα

Στη Βουλή κατατέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής τροπολογία με την οποία «ανοίγει ο δρόμος» για τη λειτουργία λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στον Ελαιώνα. Συγκεκριμένα, το ισλαμικό τέμενος, η κατασκευή του οποίου αναβάλλεται για σχεδόν δύο δεκαετίες, προβλέπεται να λειτουργήσει «σε τμήμα δημοσίου κτήματος» της περιοχής του Ελαιώνα και ειδικότερα «σε υφιστάμενο κτίριο, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα».

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, η οποία συνυπογράφεται από πλειάδα συναρμοδίων υπουργών, για την ταχεία εκτέλεση του έργου, η ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του θα γίνει στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι σχετικές δαπάνες θα βαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, η χρήση του τεμένους θα παραχωρηθεί, σύμφωνα με την τροπολογία, από το Δημόσιο δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», που συστάθηκε με νόμο του 2006.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική -22/07/2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com