Ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Γεώργιος Μαντζαρίδης, σε συνέντευξή του στην «web tv Πεμπτουσία» μιλά για τα ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργεί η σύγχρονη βιοϊατρική και συγκεκριμένα για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024 η ανακοίνωση των μορίων μετάθεσης των
εκπαιδευτικών
-
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην Εγκύκλιο μεταθέσεων εκπαιδευτικών
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2024-2025 αύριο 25-11-2024 θα
γίνει ανακοίν...
Πριν από 11 ώρες
1 σχόλιο:
Μακάρι να ήταν το ίδιο προσεκτικός - αμφισβήτησε ορθά τον όρο "υποβοηθούμενη αναπαραγωγή" - και όσον αφορά τον όρο της "δωρεάς οργάνων".
'Οπως και να το κάνουμε έχουν φροντίσει άλλοι (σημ. το προσπάθησε και ο ίδιος) να φέρουν την παλάντζα στα ίσα, αν και ο γιαλός φαίνεται πάντα στραβός.
Ο μεν λόγιος μοναχός Μωυσής έγραψε ότι "το θαύμα μπορεί να τελεστεί πριν από τη μεταμόσχευση, κατ’ αυτήν ή μετά από αυτή", άλλος δε, με πανεπιστημιακές περγαμηνές από διαστημικά κέντρα τις οποίες άφησε προτιμήσας το μοναχικό Σχήμα - και καλώς αμοίφθηκε δι΄ αυτό - μας συνιστά να γίνουμε συνειδητοί δωρητές οργάνων και όχι "εικαζόμενοι".
Αμφότεροι οι ανωτέρω συμφωνούν ότι το θαύμα της πίστεως, δηλαδή η εν Χριστώ σωτηρία, δεν κωλύεται από τα ιατρικά βιοηθικά επιτεύγματα.
Τόσο οι νέες υπάρξεις που θα έρθουν στη ζωή κατόπιν της υποβοηθουμένης αναπαραγωγής, όσο και εκείνες που θα παρατείνουν το βίο τους μετά από τη λήψη ενός "υποβοηθητικού" οργάνου, θα αρχίσουν να κατηχούνται στο "εκκλησιαστικό γεγονός" που άρρηκτα συνδέεται με την εν Χριστώ ζωή, την μετάνοια και τελικά την σωτηρία της ψυχής.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον αυτή η κατήχηση, μετά από την τόσο μεγάλη διαστροφή που επιφέρουν τα βιοϊατρικά - αγωνίζονται τα βιοηθικά να τη εξυγιάνουν - θα αποφέρει αποτελέσματα.
Το πιθανότερο, καθώς είναι φαύλα τα βιοϊατρικά έργα : υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (σωλήνας) και παράταση της ζωής (μεταμόσχευση), φαύλα να είναι και τα έργα κατηχήσεως. Φαύλο και το θαύμα.
Μετά από μια τόσο μεγάλη διαφθορά του είναι της ανθρώπινης ύπαρξης, η Θεολογία καθίσταται εντελώς περιττή ή έστω, χρήσιμη για να τηρούνται τα προσχήματα κάποιων "θεσμών".
"Πολύγονον δε ασεβών πλήθος ου χρησιμεύσει και εκ νόθων μοσχευμάτων ου δώσει ρίζαν εις βάθος, ουδέ ασφαλή βάσιν εδράσει" (Σοφ. Σολ. δ΄ 3)
http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html
Δημοσίευση σχολίου