5 Ιουλ 2011

Συνέρχεται αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Συνέρχεται αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 154ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με υπηρεσιακά θέματα.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δείτε καί:

-Έκτακτη συνάντηση της Ιεράς Συνόδου με τον Βενιζέλο

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Συνέρχεται αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος", κατά τα γνωστά ...

Πάμε παρακάτω.

Αντιοικουμενιστής είπε...

"Ας γίνει επιτέλους ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Να δούμε ποιοί είναι οι γνήσιοι του Υψίστου λειτουργοί και ποιοί οι του βίου ναυαγοί, που κάτω από το ράσο έκρυψαν όλα τα πάθη τους και νόμισαν πως θα πλουτίσουν στο όνομα του Χριστού. Εκεί που φθάσαμε πλέον πρέπει να γίνει διαχωρισμός, για να γνωρίζουμε ποιοί είναι οι πραγματικοί λευίτες και ποιοί οι λεχρίτες. Έλεος Κύριε.."

Απάντηση στο σχόλιο του Ανωνύμου: 5 Ιουλίου 2011 8:43 μ.μ.
Φοβερά επιχειρήματα αγαπητέ! Δηλαδή από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου έως και σήμερα που συμβαδίζει η Αγία μας Εκκλησία με το Κράτος
η Αγία μας Εκκλησία αποτελούνταν μόνο από λειτουργούς λεχρίτες!!! Οι ιερείς και οι οικογένειές τους πρέπει να ζούνε στην αθλιότητα και στην ζητιανιά, ειδικά στην επαρχία! Είναι προτιμότερο οι αρχιερείς που επιστρέφουν το μισθό τους για διαφημιστικούς λόγους να ζούνε ΜΟΝΟ από ον μισθό τους και να αφήσουν ήσυχους τους ιερούς ναούς και αν μπορούν να κάνουν και φιλανθρωπία με όσα τους περισσεύουν! Επίσης θυμάμαι και τον καταγγελτικό λόγο μερικών «σεπτών» αρχιερέων στα σκάνδαλα του 2005, αλλά οι ίδιοι οι αρχιερείς ούτε κάθαραν τον κλήρο τους από τους σκανδαλοποιούς, τους αναξίους και τους ανήθικους! Αντίθετα εθεάθησαν να συλλειτουργούν με αρχιερείς αμφιβόλου ηθικής και ορθόδοξης πιστότητας…Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου αγαπητέ ανώνυμε και το ποίμνιο (Εκκλησία είμαστε όλοι) να παραιτηθεί από κάθε είδους αμοιβής να δούμε ποιοι από το ποίμνιο είναι...λεχρίτες! Όλα αυτά είναι φαιδρά επιχειρήματα χειρίστου είδους που δεν τα χρησιμοποιούν ούτε οι μάρτυρες του ιεχωβά προκειμένου να πλήξουν την Αγία μας Εκκλησία. Ο χωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος ένα αποτέλεσμα θα έχει: αφενός την ικανοποίηση κάθε εχθρού και πολέμιου της Εκκλησίας που για πολλά χρόνια μάχεται για τον σκοπό αυτό και το κατακερματισμό της Εκκλησίας σε κόμματα και ομάδες στα πρότυπα των επισκοπών και αρχιεπισκοπών των Γ.Ο.Χ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com