23 Ιουν 2011

Στο ΣτΕ το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά Πανάρετου για Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας

Για την απόφαση του πρώην υπουργού να μην εισαχθούν εφέτος σπουδαστές στην Κοινωνική Θεολογία

Αθήνα - Μάρνυ Παπαματθαίου

Στα δικαστήρια προσέφυγε το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά της απόφασης του πρώην, πλέον, υφυπουργού Παιδείας κ. Ι. Πανάρετου να μην γίνουν εφέτος δεκτοί εισακτέοι στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Ιδρύματος.

Οπως αναφέρει στο «Βήμα» ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Θ. Πελεγρίνης, κατατέθηκε ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής ισχύος της απόφασης του τέως υφυπουργού Παιδείας κ. Ι. Πανάρετου, με την οποία είχε οριστεί ότι δεν θα εισαχθούν υποψήφιοι σπουδαστές στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.

«Το πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρεί ότι η απόφαση αυτή θίγει το αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος μας και προσβάλλει το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης συνανθρώπων μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.

«Συμμεριζόμενοι τον μόχθο και την αγωνία όσων από την κοινωνία μας πολιτών θα ήθελαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα της φοίτησής των στο εν λόγω Τμήμα, αιτηθήκαμε τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, ώστε να επιτραπεί στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους σπουδαστές να δηλώσουν την προτίμησή τους για εισαγωγή στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κατά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Επί της αιτήσεως αυτής αναμένεται άμεσα απόφαση του Προέδρου του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας είχαν εντοπιστεί κρούσματα «οικογενειοκρατίας» που παραπέμφθηκαν όμως στην δικαιοσύνη. Ο κ. Πανάρετος είχε ζητήσει την αναστολή της λειτουργίας του. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος όμως είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της συνέχισης των προγραμμάτων του. Κατόπιν αυτών, το υπουργείο Παιδείας το συμπεριέλαβε στη «λίστα» με τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που εφέτος δεν θα δεχτούν φοιτητές.

ΤΟ ΒΗΜΑ,23/06/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com