21 Ιουν 2011

Βασίλειος Κερμενιώτης, Σκανδαλίζει τον πιστό λαό με τις θέσεις του περί μεταμοσχεύσεων, ο Μοναχός Μωυσής, ο Αγιορείτης

MOYSHS_

" Πατήστε fullscreen για να διαβάσετε καλύτερα το κείμενο "

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι γιατρός,καρδιολόγος,κι έχω δύο περιπτώσεις συνανθρώπων μας που πάσχουν από διατατική μυοκαρδιοπάθεια και πληρούν τα κριτήρια για μεταμόσχευση καρδιάς.Κι ενώ σκεπτόμουν σοβαρά να κινήσω τη διαδικασία εγγραφής των εν λόγω ασθενών σε λίστα για μεταμόσχευση καρδίας εν τούτοις παρακολουθώντας στο διαδίκτυο τις εδραιωμένες από πλευράς ορθοδόξου ήθους αντιρρήσεις στις μεταμοσχεύσεις μετέβαλλα γνώμη.Απομένει τώρα να εξηγήσω στους ενδιαφερόμενους και στους συγγενείς τους με λεπτότητα μεν,σταθερότητα δε τους λόγους της μεταβολής των αρχικών μου προθέσεων.Ο ένας εξ αυτών μου είπε πριν καιρό ότι ο μητροπολίτης της μητροπόλεως στην οποία ανήκει τον ρώτησε αν επιθυμούσε να μεσολαβήσει για την εγγραφή του σε λίστα μεταμόσχευσης.

XΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Αγαπητέ αδελφέ Βασίλη, αλήθεια περιμένεις από το Αγιώνυμο Όρος να πάρει θέση για το θέμα των μεταμοσχεύσεων και να επέμβει ώστε να μην σκανδαλίζει ο Γέρων Μωϋσής τους πιστούς με τις θέσεις του; Εδώ δεν παίρνει θέση για σοβαρά θέματα που άπτονται της σωτηρίας της ψυχής μας και βεβαίως εννοώ την παναίρεση του Οικουμενισμού (π.χ. για τα γεγονότα στη Σερβία και το ζήτημα του διωκομένου επισκόπου Κοσόβου Αρτεμίου, για τα όσα τελεί καθημερινά ο Πατριάρχης και οι οικουμενιστές ιεράρχες -Μεσσηνίας, Δημητριάδος -Σύρου κλπ.) και θα ασχοληθεί με το θέμα του π. Μωϋσέως; Ασχολήθηκε όμως τελευταία με τα κονδύλια που δεν εισέπραξε από την Πολιτεία, όπως ασχολείται επισταμένα και με την Ιερά Μονή Εσφιγμένου και τον απηνή διωγμό της αδελφότητος. Ας ελπίζουμε όμως κι ας βάζουμε καλούς λογισμούς. Τουλάχιστον την ελπίδα δεν μπορεί κανείς να μας την αφαιρέσει και με κανένα τρόπο να την μεταμοσχεύσει. Καλή δύναμη στον αγώνα σου.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Πολύ άδικη η κριτική κατά του Αγίου Ορους
ορισμένων σχολιογράφων.

Μόλις πρόσφατα εξέδωσε σαφέστατη ανακοίνωση για την κάρτα του πολίτη.

Μακάρι η ιεραρχία να ξυπνήσει.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Υπάρχουν μεταμοσχεύσεις που γίνονται (λ.χ. μυελού) και δεν προκαλούν καμιά βλάβη στον δότη και άλλες που επιφέρουν στον ασθενή τον τελεσίδικο θάνατο. Πίσω από τις μεταμοσχεύσεις είναι στημένο και ανάλογο "χρηματιστήριο" που καθορίζει τιμές επεμβάσεων, φαρμάκων, νοσηλείας κ.λ.π. Σε αυτόν τον ορυμαγδό δολαρίων και ευρώ βρίσκονται μορφές του σύγχρονου υλιστικού και καπιταλιστικού τρόπου ζωής που πληρώνουν όσο, όσο ζητώντας πάση θυσία ανταλλακτικό όργανο. Και όταν δεν βρίσκεται δότης; Να ψάξουμε να βρούμε συμβατό στον τρίτο κόσμο; Το εμπόριο οργάνων είναι δυνατόν να λάβει (ή έχει λάβει ήδη;) ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η στάση του Ορθοδόξου Χριστιανού ποια πρέπει να είναι; Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν; Τέλος, δε νομίζω ότι οι σχολιαστές ακυρώνουν το Πολυσέβαστον Άγιον Όρος. Αμφισβητεί ουδείς όμως ότι μέσα στο Όρος διαβιούν και οικουμενιστές και νεοταξίτες; Όποιος γνωρίζει ιστορία τέτοιοι αντίστοιχοι της εποχής υπήρξαν και στην εποχή του πατριάρχου Ιωάννη Βέκκου. Σήμερα δε θα υπάρχουν;

Ε.Δ. είπε...

ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ..
ΤΡΑΓΙΚΟ Κ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΑΖΙ....
ΜΑΚΑΡΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΕΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ..

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com