2 Μαΐ 2011

Εκκλησία:Υποχρεωτική διδασκαλία Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις

Εκκλησία:Υποχρεωτική διδασκαλία Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις

Εκκλησία:Υποχρεωτική διδασκαλία Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις

-Την έντονη αντίδρασή της στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα λύκεια, εκφράζει η Εκκλησία.

Την έντονη αντίδρασή της στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα λύκεια, εκφράζει η Εκκλησία.

Κατά την διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, έπειτα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η υποχρεωτική διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις και για όλους τους μαθητές και η δίωρη διδασκαλία του σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, στη Γενική και Τεχνική Εκπαίδευση.

Επίσης, εκφράστηκε η εμπιστοσύνη των εκπροσώπων των Θεολογικών Σχολών, Ενώσεων και Συνδέσμων στους μέχρι τώρα χειρισμούς της Ιεράς Συνόδου και ζητήθηκε ομόφωνα τόσο ο αρχιεπίσκοπος όσο και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προς την Πολιτεία για την προώθηση των θέσεων αυτών σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα λύκεια.

«Έθνος»2/05/2011

Ζητούν υποχρεωτική διδασκαλία των Θρησκευτικών

-Προτάσεις σε ημερίδα που έγινε στη Μονή Πεντέλης

Διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου ζητούν η Εκκλησία και οι καθηγητές Θεολογίας.

Οι σχετικές προτάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών στο νέο Λύκειο διατυπώθηκαν σε ειδική ημερίδα που έγινε στη Μονή Πεντέλης και αναμένεται να σταλούν στο υπουργείο Παιδείας.

«Πρέπει να είναι υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών και να γίνονται δύο ώρες στην Α΄ - Β΄ Λυκείου και μία ώρα υποχρεωτικά στη Γ΄ Λυκείου» τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το ζήτημα ενδέχεται να τεθεί και στη συνάντηση που έχει ήδη ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

«Η ΔΙΣ ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσει όλα τα ζητήματα. Δεν πάμε για προσωπικά μας θέματα. Πάμε να μεταφέρουμε την αγωνία μας και να συνεννοηθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε επίσης κατά τη διάρκεια της ημερίδας ότι όλοι οι ιεράρχες αισθάνονται την αγωνία των θεολόγων, ειδικά εκείνων που δεν έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Στην ημερίδα, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου, παραβρέθηκαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Καισαριανής Δανιήλ. Ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είναι και επικεφαλής της Συνοδικής Επιτροπής για τα Θρησκευτικά, σημείωσε χαρακτηριστικά «Το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών δεν είναι μια διεκδίκηση συνδικαλιστικών ή επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά συμβάλλει στην οικοδόμηση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των νέων μας».

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων και εκπρόσωποι Συνδέσμων Θεολόγων από όλη τη χώρα.

Παρασκευή Βονάτσου

«Έθνος»,2/05/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com