29 Μαΐ 2011

Πρωτοπρ. Πολύκαρπος Γρ. Τύμπας, Υπάρχουν μάγια;

Υπάρχουν μάγια;

Του πρωτ. Πολυκ. Γρ. Τύμπα

Η θεραπεία της μαντευομένης των Φιλίππων από τον Απ. Παύλο, θέτει ενώπιόν μας ένα σοβαρό πρόβλημα: Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν μάγια;

Αλλά αδελφοί μου, βεβαίως και υπάρχουν μάγια.

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς μας πληροφορεί, στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα: Εγένετο…… παιδίσκην τινά έχουσα πνεύμα πύθωνος». Σε κάθε εποχή υπάρχουν μερικοί αξιολύπητοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, στην καρδιά των οποίων φωλιάζει ο σατανάς οπότε ενεργούν διαβολικά πράγματα, μαντεύουν, μαγεύουν και βασανίζουν.

Οπωσδήποτε υπάρχουν μάγια. Είναι καρπός της πολυμόρφου μαγείας, που είναι καθαρά έργο σατανικό. Συνεργάζονται δε με τα πονηρά πνεύματα, εκτός από τους μάγους και οι μάντες (χαρτορίχτες, φλυντζανούδες, μέντιουμ), οι φυλακτήριοι, οι αστρολόγοι, οι φαρμακοί, οι οραματίστριες και οι πυροβάτες ή αναστενάρηδες κ.λπ. Ο Θεός, οι προφήτες και οι απόστολοι καταδικάζουν τους μάντεις. «Άνδρας ή γυναίκα, που θα ασχοληθεί με τη μαγεία, πρέπει εξάπαντος να πεθάνουν, διότι είναι ένοχοι» (Εξόδου κβ΄ 18).

Οι ρίζες της μαγείας είναι πανάρχαιες. Και σήμερα δυστυχώς, δίνει και παίρνει η μαγεία, παρά την πρόοδο και τον πολιτισμό μας. Βεβαίως υπάρχει στο μέσον και αγυρτεία και απάτη. Υπάρχουν όμως και πραγματικά μάγια, που γίνονται με τη συνεργασία του Διαβόλου. Στις ημέρες μας υπάρχει μεγάλη αποστασία από τον Θεό. Έλειψε η πίστη. Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς και μορφωμένους ανθρώπους να καταφεύγουν σε δαιμονισμένες γυναίκες ή σε αστρολόγους και πνευματιστές.

Είναι πράγματι αφελείς και ανόητοι όσοι πιστεύουν σε προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Το λάλημα της κουκουβάγιας, το γαύγισμα του σκύλου, η Τρίτη ημέρα της εβδομάδος, ο αριθμός δεκατρία και τα παρόμοια, ουδεμία σχέση έχουν ή συνέπεια για τη ζωή μας. Όταν έχουμε τον παντοδύναμο και πανάγαθο Θεό μαζί μας τίποτε δεν μπορεί να μας βλάψει.

Όποιος λοιπόν, χριστιανός πηγαίνει για οποιοδήποτε θέμα σε μάγους και σε μάγισσες και σε αστρολόγους, αμαρτάνει θανάσιμα. Όταν βαπτιστήκαμε αποτάξαμε τον Σατανά και τον φτύσαμε κατά πρόσωπο. Και συνταχθήκαμε με τον Χριστό μας. Αυτόν πρέπει να προσκυνάμε και σ’ αυτόν πρέπει να καταφεύγουμε όταν έχουμε ανάγκη. Μακριά επομένως από τις μαγείες και τις μακρομαντίες. Μακριά από την ειδωλολατρία. Οτιδήποτε σας συμβαίνει να καταφεύγετε στην αγία μας Εκκλησία.

«Η ΕΡΕΥΝΑ» 29 Μαΐου 2011, αρ. φύλλου 15806

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com