2 Μαΐ 2011

Επιστολές για τον επίσκοπο Ράσκας Αρτέμιο στο Πατριαρχείο Σερβίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος,ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, απέστειλαν προς την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο, επιστολές και ουσιαστικά υιοθετούν τα όσα ισχυρίζεται περί του επισκόπου Αρτεμίου σε Επιστολή του προς όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ο Πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος. (Поглавари Православних Помесних Црква о Саборској одлуци о монаху Артемију)

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναφέρουν ότι έχουν ενημερώσει σχετικά την ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αντίστοιχα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος διαβεβαιώνει ότι «κανένας από τους επισκόπους και κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν θα έχει καμία επικοινωνία με τον μοναχό Αρτέμιο και τους μοναχούς που τον ακολούθησαν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη» του για την όπως χαρακτηρίζει «ακατάλληλη, σκανδαλώδη και γενικά απαράδεκτη συμπεριφορά» του επισκόπου Αρτέμιου. Και συνεχίζει «διαβεβαιώνω την Αγιότητά σας και την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής αδελφής Εκκλησίας για την αναγκαία υποστήριξη στις αποφάσεις και τις ενέργειές σας»

8 σχόλια:

ΒΟΛΙΩΤΗΣ είπε...

Τί περίμενε κανείς από οικουμενιστές ολκής; Μόνο σε θαύμα θα ωφείλετο μία διαφορετική στάση και θέση ως προς το θέμα του αγωνιστού Αρτεμίου. Πάντοτε στην ιστορία της Εκκλησίας μας οι ομολογητές υπήρξαν μονάδες.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτες επιστολές. Άραγε έχουν και την έγκριση των κατά τόπους Συνόδων;
T.T

Ανώνυμος είπε...

god will juge them like Judas! They are Judas! Bishop Artemie is a Holy Father of the Church

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ἀπό τόν Κύπρου τί νά περιμένεις;;; τό μόνο πού ἔμεινε εἶναι νά φιλήσει καί τήν παντόφλα τοῦ πάπα μπροστά ἀπ'ὅλους γιατί ἀνεπίσημα σίγουρα τό ἔκανε... Ἄν ἀνατρέξουμε στούς μεγάλους μᾶς Ἅγίους (π.χ Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος)θά δοῦμε ὅτι διώχθησαν μέ μῖσος ὅμως ἀναδείχθηκαν ἀστέρες τῆς οἰκουμένης.Τό ἴδιο γίνεται τώρα καί μέ τόν Ἄρτέμιο.Ὁ Ἀρτέμιος εἶναι γνήσιο τέκνο τοῦ ὁσίου Ἰουστίνου καί ὄχι σάν τούς ἄλλους πού μόνο τέκνα του δέν εἶναι πιά... Ὁ Ἀρτέμιος εἶναι ὁ κανονικός Mητροπολίτης Ράσκας,Πριζρένης,Κοσσυφοπεδίου καί Μετοχίων!!!
Βερίτης Νικοδήμου

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος, πρέπει να το ξανασκεφθούν και να ερευνήσουν την υπόθεση και όχι να υιοθετούν άκριτα κατηγορίες.
Χαράλαμπος Μ

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος, ΑπαράδεκτοΙ. Πρέπει να το ξανασκεφθούν.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο Σπύρος Καλογήρου (μαύρος) σε κάποια ταινία απευθυνόμενος στο Νίκο Κούρκουλο (άρης) του είπε: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Ομοίως θα ήταν δυνατό επαναλάβουμε: είναι πολλά τα λεφτά "άγιοι"! Ας είναι καλά το Ινστιτούτο για τα Έργα της Θρησκείας (Instituto per le Opere di Religione-IOR) ή αλλιώς la banca Vaticana. Σίγουρα δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό! Μόνο ότι είναι πολλά! Μα ο Φιλόχριστος Ορθόδοξος Λαός δεν εξαγοράζεται. Υπομονή αδέλφια! Ο Αναστάς Κύριος σύντομα θα διαλύσει την αχλύ του οικουμενισμού και θα αναστήσει την Αγία μας Ορθοδοξία και την Φιλτάτη ημών Πατρίδα! Αδέλφια γρηγορείτε και προσεύχεσθε. Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη επίσης τυγχάνει και η απόφαση της ΔΙΣ της Ελλαδικής Εκκλησίας που αψήφησε την ηθική και το δίκαιο και συντάχθηκε με τους σταυρωτές του οσίου επισκόπου Αρτεμίου.Σκάνδαλο εν προκειμένω αποτελεί η συμπεριφορά του διαδόχου του π.Αυγουστίνου.Θα τρίζουν τα κόκκαλα του προκατόχου του.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com