5 Μαΐ 2011

Διεθνές Οικουμενιστικό Συνέδριο στη Ρώμη με θέμα «Δώρο του γήρατος: Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί στην πορεία της ευσπλαχνίας»

Όπως αναφέρει το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας :«Στις 4 Μαΐου 2011 άρχισαν στη Ρώμη οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Δώρο του γήρατος: Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί στην πορεία της ευσπλαχνίας». Το Συνέδριο οργανώθηκε από την Ρωμαιοκαθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου.

Στις εργασίες συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας: Μητροπολίτης Μινσκ και Σλουτσκ Φιλάρετος, Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, Αρχιεπίσκοπος Μπορίσπολ Αντώνιος, Πρύτανης των Θεολογικών Σχολών Κιέβου και Γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου των Θεολογικών Σχολών Κιέβου πρωθιερέας Βλαδίμηρος Κοτσάμπα.

Του φόρουμ προήδρευσε ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ, Πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας.

Σε δεύτερη συνεδρία της ολομέλειας ο Αρχιεπίσκοπος Μπορίσπολ Αντώνιος ανέγνωσε το Μήνυμα του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδιμήρου προς τους οργανωτές και συνέδρους.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ομιλίες παρουσίασαν ο Μητροπολίτης Μινσκ και Σλουτσκ Φιλάρετος, Επίσκοπος Τέρνι-Νάρνι-Αμελιας Βιντσέντσο Πάλιγια, Επίσκοπος Φροζινόνε-Βερόλι-Φερεντίνο Αμπρόντζο Σπρεαφίκο, Επίσκοπος Κοβασνίου και Χαργκίτας Ιωάννης (Πατριαρχείο Ρουμανίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com