26 Απρ 2011

Eπισκέψεις σχολείων σε Ρωμαιοκαθολικούς ναούς και Οικουμενισμός

Τελευταία έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις σχολείων σε Ρωμαιοκαθολικούς ναούς. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κυρίως στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών και έχουν εκπαιδευτικό κατά τους οργανωτές χαρακτήρα. Η άποψη όμως των Ρωμαιοκαθολικών είναι ότι: «Γνωρίζουν την άλλη όψη της Εκκλησίας, την λατινόρυθμη παράδοση» «Κι έτσι ενώνεται η Εκκλησία από τη βάση που είναι ο λαός του Θεού, οι Πιστοί, και προπάντων οι Νέοι». Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα από την Θεσσαλονίκη :

Πέντε σχολεία επισκέφθηκαν τον καθεδρικό μας Ναό τον Μάρτιο: το Πειραματικό Γυμνάσιο Νεάπολης με 50 μαθητές και το Λύκειο Κυμίνων ( Μάλγαρα) με 48 νέους Β’ Λυκείου. Το ίδιο σχολείο ήρθε και πέρσι. Αρχές Απαριλίου μέσα σε μια εβδομάδα ήρθαν τρία άλλα: το Α΄ Λύκειο Συκεών Θεσσαλονίκης και δύο δημοτικά, το 51ο(Κασσάνδρου) και ένα δημοτικό από τη Βέροια. Σύνολο: 218 νέοι και παιδιά σε δύο μήνες και 10 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και 6 δάσκαλοι πρωτοβάθμιας. Η Παναγία της Αμιάντου Συλλήψεως και της θαυματουργής Μεντάλλιας τους φέρνει κοντά μας όπου ξεναγούνται επί μία ώρα περίπου κάθε σχολική ομάδα και γνωρίζουν λίγο την Τοπική καθολική Εκκλησία. Γνωρίζουν την άλλη όψη της Εκκλησίας, την λατινόρυθμη παράδοση. Τον Μάιο περιμένουμε ακόμη ένα δημοτικό σχολείο από τη Θεσσαλονίκη. Κατ’ ουσίαν πρόκειται για πολιτιστικές εκδηλώσεις γνωριμίας.

Ο αείμνηστος Πάπας Παύλος 6ος της Β΄ Βατικανής Συνόδου (1963-1978) έλεγε ρητά: «Δεν είμαστε ο πολιτισμός, αλλά τον προάγουμε» στην περίφημη πρώτη Εγκύκλιο του «ECCLESIAM SUAM», την Εκκλησία του (1964). Το αυτό κάνουμε και εμείς με παρόμοιες επισκέψεις ανοίγουμε ορίζοντες Πίστεως. Κι έτσι ενώνεται η Εκκλησία από τη βάση που είναι ο λαός του Θεού, οι Πιστοί, και προπάντων οι Νέοι που είναι « το στολίδι της Εκκλησίας» για να χρησιμοποιήσουμε την έκφραση του ίδιου του Πάπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com