29 Απρ 2011

Στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης η προετοιμασία της ετήσιας συνάθροισης της Κεντρικής Επιτροπής του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών “Εκκλησιών”

29-04-2011

Στον Άγιο Νικόλαο διάλογος των Εκκλησιών της Ευρώπης

Στον Άγιο Νικόλαο, συνεδριάζει από χθες το προεδρείο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, στο οποίο συμμετέχουν 120 Ορθόδοξες, Προτεσταντικές και Αγγλικανικές Εκκλησίες απ' όλη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ετήσιας συνάθροισης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα γίνει το φθινόπωρο, το Προεδρείο του Συμβουλίου συνεδριάζει στο ξενοδοχείο Minos Beach στον Άγιο Νικόλαο.

Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών από το 2009 και μέχρι το 2013 είναι ο συμπολίτης Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ Αδαμάκης.

Στη χθεσινή πρωινή συνεδρία παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη του Προεδρείου στην περιοχή και την Εκκλησία της Κρήτης.

Χθες το απόγευμα τους υποδέχθηκαν επίσημα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

«Ηχώ»Κρήτης

Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, συνεδρίαση στον Άγιο Νικόλαο

Το προεδρείο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (C.E.C.), βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο, όπου έγινα μια σειρά συνεδριάσεις για εσωτερικά θέματα που απασχολούν τις 125 εκκλησίες μέλη. Στο χώρο του ξενοδοχείου Minos Beach, οι πατέρες από τις ευρωπαϊκές εκκλησίες είχαν τη δυνατότα να συνεδριάσουν ήσυχα και να συζητήσουν τα θέματα που είχαν να επιλύσουν. Σε ένα διάλλειμα της συνεδρίασης του προεδρείου, συναντήθηκαν εθιμοτυπικά με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, με τους οποίους αντηλάγησσαν χαιρετισμοί και αναμνηστικά δώρα. Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο εξ Αγίου Νικολάου καταγόμενος Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ Αδαμάκης και αντιπρόεδρος ο Αγγλικανός επίσκοπος Cristopher Hill. Το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (Σ.Ε.Ε.) είναι μία αδελφότης αποτελούμενη από 125 Ορθόδοξες, Διαμαρτυρόμενες, Αγγλικανικές, και Παλαιοκαθολικές Εκκλησίες από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Συμπεριλαμβάνονται επίσης και 40 συναφείς Οργανισμοί. Οι Εκκλησίες εργάζονται μαζί για να διατηρήσουν την χριστιανική ενότητα και να προωθήσουν την ειρήνη, την δικαιοσύνη και την συμφιλίωση.

104fm.grl

Διάλογος των Εκκλησιών της Ευρώπης

Στον Άγιο Νικόλαο συνεδριάζει το προεδρείο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, στο οποίο συμμετέχουν 120 Ορθόδοξες, Προτεσταντικές και Αγγλικανικές Εκκλησίες απ' όλη την Ευρώπη. Σκοπός η προετοιμασία της ετήσιας συνάθροισης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα γίνει το φθινόπωρο.

Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών από το 2009 είναι ο συμπολίτης Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος εικονίζεται με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, οι οποίοι υποδέχθηκαν τους συνέδρους.

«Ανατολή»Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com