12 Απρ 2011

3 αιτήματα στον Πεταλωτή από τον ιερέα - ιεραπόστολο της Ουγκάντα

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Ευχαριστώ το «Χρόνο» που μας αγκάλιασε και μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να είμαι από μια μακρινή χώρα, αλλά όλοι ξέρουν ότι η Κομοτηνή μας έχει στην καρδιά της και τη νοιώθουμε δίπλα μας», με τα λόγια αυτά ο Αφρικανός ιερέας από την Ουγκάντα με το ιεραποστολικό έργο βρέθηκε για ένα 24ωρο στην Κομοτηνή και συλλειτούργησε στο ναό του Κοσμίου με τον ιερέα Ναθαναήλ Καδήρη, ενώ είχε τη δυνατότητα να μας μιλήσει για την δουλειά που γίνεται στην χώρα του μετά την ολοκλήρωση του σχολείου από δωρεά Κομοτηναίας ευεργέτιδος και την προσφορά χρημάτων για την ολοκλήρωση του οικοτροφείου που βοηθά τα εκατοντάδες ορφανά κι απροστάτευτα παιδιά.

Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες ακόμη και στην επικοινωνία που τώρα στην Αίγυπτο υπάρχουν προβλήματα. Πιο ασφαλής διαδρομή είναι η αεροπορική σύνδεση με την Τουρκία. Μας καλεί στις 26 Οκτωβρίου στην Ουγκάντα στα εγκαίνια ενός ακόμη ναού ο οποίος ολοκληρώνεται και δημιουργούνται πλέον μεγάλες συνοικίες όπου οι πιστοί χριστιανοί αποκτούν την απαραίτητη Παιδεία, τις ηθικές αξίες, εξασφαλίζουν τα βασικά αγαθά επιβίωσης. Οι κάτοικοι εκεί ασχολούνται μόνο με τη γη, τις φυτείες καφές και φρούτων. Στην χώρα δεν υπάρχει ρεύμα καλύπτεται μόλις το 20%, δεν υπάρχουν δίκτυα, νερού, τηλεφώνου καλύπτεται μόνο από ιδιωτικές εταιρίες. Υποδομές υγείας και παιδείας ανύπαρκτες. Ο ίδιος φροντίζει στην ενορία του πάνω από 760 παιδιά ορφανά από γονείς λόγω του αίητζ ή του πολέμου. Η αγωνία του είναι να έχουν βιβλία να αποκτήσουν την βασική μόρφωση να μπορέσει να δημιουργηθεί κάποια τεχνική σχολή για να είναι χρήσιμα στην κοινωνία. Καλεί όσους πολίτες μπορούν να στηρίξουν την υιοθεσία ενός παιδιού, κι εννοεί το οικονομικό κόστος ώστε να μπορεί να έχει τροφή και τα απαραίτητα προς το ζειν και την μόρφωσή του. Με 200 ευρώ το χρόνο κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό που απευθύνεται στους χριστιανούς μπορεί να δώσει ο πατέρας Ναθαναήλ στο Κόσμιο.

Πάντως ο πατήρ Αντώνιος που είναι πατέρας 5 παιδιών ο ίδιος υπέβαλε και τρία αιτήματα στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πεταλωτή που έδειξε αμέσως ενδιαφέρον συνομιλώντας μαζί του και ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη χώρα του. Ζήτησε να φοιτούν με υποτροφία δύο παιδιά από την χώρα της κεντρικής Αφρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε σχολή που επιθυμούν. Να βοηθήσει για την δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού και να αναπτυχθεί η δυνατότητα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και Παιδείας.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Xronos.gr 12/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com