27 Απρ 2011

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ, μαζί το 2013 στην Τσεχία

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου «οι ηγέτες των χριστιανικών Εκκλησιών Ανατολής και Δύσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄θα συναντηθούν στην Τσεχική Δημοκρατία το 2013».(Carigradski patrijarh i papa zajedno 2013. godine) Το 2013 είναι η 1150 επέτειος της άφιξης των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μοραβία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας αλλά και άλλοι Ορθόδοξοι ηγέτες θα έρθουν στην Τσεχική περιοχή Mikulčice (τόπος αναπαύσεως του Αγίου Μεθοδίου), στα σύνορα της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Σλοβακίας και Αυστρίας.

Η ημερομηνία της τελετής δεν έχει ακόμη πλήρως καθοριστεί. Υπάρχουν δύο προτάσεις – 23 Μαίου και 5 Ιουλίου του 2013. Την πρώτη ημερομηνία θεωρεί καταλληλότερη η Κωνσταντινούπολη, η άλλη είναι κατάλληλη, επειδή πρόκειται για την «Ημέρα Κυρίλλου και Μεθοδίου», που γιορτάζεται στην Τσεχική Δημοκρατία ως κρατική γιορτή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη!

Ε, νομιζω στο άρθρο σας ειστε λιγο 'υπερβολικοι' και 'βιαστικοί'!

Ακομα εχουμε 2011...

...και εσεις προτρέχεται τι προκειται να συμβει σε 2 χρονια απο τωρα...

..την στιγμή που ζουμε σε μια εποχή, που δεν ξερουμε τι μας ξημερώνει! Ολα αλλάζουνε απο μια μερα στην άλλην!

Ας ζουμε μεχρι τότε...μεχρι το 2013...ας ζέι ο Πάπας και ο Πατριάρχης...
...και βλεπουμε μεχρι τοτε!

Μυρμιδόνας

aktines είπε...

Μυρμιδόνα Αληθώς Ανέστη!. Η συνάντηση έχει αποφασισθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πάπα. Εμείς απλώς μεταφέρουμε την είδηση. Κατά τα άλλα έχεις δίκαιο όταν γράφεις «ζουμε σε μια εποχή, που δεν ξερουμε τι μας ξημερώνει! Ολα αλλάζουνε απο μια μερα στην άλλην! Ας ζουμε μεχρι τότε...μεχρι το 2013...ας ζέι ο Πάπας και ο Πατριάρχης... ...και βλεπουμε μεχρι τοτε!»

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com