2 Μαρ 2011

Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισλάμ

Διαβάζουμε σήμερα στο BBC:
O Shahbaz Bhatti είχε πει ότι είχε δεχθεί απειλές, αλλά ότι δεν θα πρέπει να πτοηθεί
Ο υπουργός Μειονοτήτων στο Πακιστάν, Shahbaz Bhatti, σκοτώθηκε όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του στην πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, λένε αξιωματούχοι του νοσοκομείου.

Πήγαινε στην εργασία του όταν μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή το αυτοκίνητό του δέχθηκε καταιγισμό από σφαίρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο κ. Bhatti, ένας Χριστιανός, είναι ένας από του ηγέτες του Κόμματος του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν.

Τον Ιανουάριο, είχε δηλώσει στο BBC ότι θα αψηφήσει τις απειλές θανάτου που είχε δεχθεί από φανατικούς ισλαμιστές εξαιτίας των προσπάθειών του για τη μεταρρύθμιση του νόμου περί βλασφημίας της χώρας.

Ο νόμος περί βλασφημίας ορίζει την ποινή του θανάτου για όποιον προσβάλλει το Ισλάμ, αλλά ο κ. Bhatti είχε πει ότι είχε χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη δίωξη των θρησκειών των μειονοτήτων.

"Μου είπαν ότι αν συνέχιζα την εκστρατεία κατά του νόμου περί βλασφημίας, θα με δολοφονούσαν. Θα με αποκεφάλιζαν. Αλλά οι δυνάμεις της βίας, οι δυνάμεις του εξτρεμισμού δεν μπορούν να με διώξουν, δεν μπορούν να με απειλήσουν», είπε.

Στις 4 Ιανουαρίου, ο Έπαρχος του Punjab, Salman Taseer, ο οποίος είχε, επίσης, αντιταχθεί σθεναρά στο νόμο, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν από τους σωματοφύλακές του.
Αιωνία του η μνήμη. Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com