12 Ιαν 2011

Εκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας

Συγκαλείται εκτάκτως την Δευτέρα η Σύνοδος της Ιεραρχίας μετά από απόφαση που έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο η 12μελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Όπως εκτιμάται η έκτακτη σύγκληση αποφασίστηκε μετά τις συναντήσεις που είχε ο Μητροπολίτης Υδρας κ. Εφραίμ ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών για το εάν και κατά πόσο θα ισχύσει και για την Εκκλησία το μέτρο που επιβάλλεται σε όλο τον δημόσιο τομέα ότι για κάθε πέντε αποχωρήσεις υπαλλήλων θα προσλαμβάνεται μόνον ένας.

Το μέτρο εάν εφαρμοστεί και στην Εκκλησία, αφού οι ιερείς μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, λένε Ιεράρχες, καθώς πολλοί κληρικοί αλλά και εκκλησιαστικοί υπάλληλοι ανά την ελληνική επικράτεια βρίσκονται σήμερα στα όρια της συνταξιοδότησης.

Πάντως για την σύγκληση της Ιεραρχίας αλλά και για τους ακριβείς λόγους σύγκλησης της αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις το μεσημέρι από τον εκπρόσωπο Τύπου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, καθώς η 12μελής Ιερά Σύνοδος βρίσκεται από το πρωί σε συνεδρίαση

«Το Βήμα»12/01/2011

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ένας ο θεός για όλους, όλοι τον ίδιο δρόμο πορευόμαστε - από διαφορετικά μονοπάτια - κανένα δόγμα δεν κατέχει την αλήθεια περί Θεού..

Τι θέλουμε τους παπάδες και τους ιεράρχες; Τι θέλουμε τη θρησκεία (είναι νευροβιολογική ασθένεια); Τι θέλουμε και τις εκκλησίες;

Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση. Επομένως; Επομένως όλα τέρμα και όλοι μαζί να ψηφίσουμε τον επόμενο διακυβερνητικό υπάλληλο της παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Όλοι με κάρτα, διότι η κάρτα δεν είναι "προσωπική" υπόθεση. Είναι η απόδειξη της δημοκρατικότητας και της ελευθερίας - για σχέση ή σχέσεις!

Λαμπρά, υπέροχα, θεσπέσια!
"Εξόχως έξοχα", που έλεγε και ο Στέας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com