17 Ιαν 2011

Κύπρος - Θρησκευτικών προκλήσεων συνέχεια

Εδώ και αρκετό καιρό το ψευδοκράτος σέρνει τον χορό των θρησκευτικών προκλήσεων. Αναγνώστες μας, που βρέθηκαν πρόσφατα για προσκύνημα στην κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα, μας κατήγγειλαν ότι, σκόπιμα έποικοι βοσκοί οδηγούν τα ζώα τους δυο και τρεις φορές την ημέρα στον περίβολο της εκκλησίας, με αποτέλεσμα η περιοχή να γεμίζει κοπριά και να μυρίζει άσχημα.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε αρκετές άλλες που έγιναν το τελευταίο διάστημα: Ανήμερα των Χριστουγέννων, έποικοι εισέβαλαν στην εκκλησία του Αγίου Συνεσίου και διέκοψαν τη θεία λειτουργία. Μια εβδομάδα αργότερα, εισέβαλαν και πάλιν στην ίδια εκκλησία, φωτογραφίζοντας ένα προς ένα τους λιγοστούς εκκλησιαζόμενους. Πριν την έφοδο στην εκκλησία του Αγίου Συνεσίου, προηγήθηκε η απόφαση τού Αττίλα να μην επιτρέπει τη λειτουργία της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας.

Μάλιστα, υποχρέωσαν τον υπεύθυνο της εκκλησίας να μεταβαίνει προσωπικά στον «αστυνομικό σταθμό» Τρικώμου για να κάνει αίτηση εξασφάλισης άδειας λειτουργίας του ναού. Και βεβαίως εξακολουθεί το κατοχικό καθεστώς να εμποδίζει, επειδή έτσι θέλει, την επιδιόρθωση του Αποστόλου Ανδρέα.

«Φιλελεύθερος»17/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com