19 Ιαν 2011

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος θα παρουσιάσει βιβλίο του Ποντιφικού Συμβουλίου

Η Σύνοδος Ρωμαιοκαθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος θα παρουσιάσει στις 31/01/2011 στην Αθήνα το βιβλίο του Ποντιφικού Συμβουλίου«Σύνοψη της κοινωνικής διδασκαλίας της Εκκλησίας».

Το βιβλίο όπως αναφέρουν οι Ρωμαιοκαθολικοί συνοψίζει όλες τις Διατάξεις και την επίσημη κοινωνική διδασκαλία, όπως αυτή εκφράστηκε από τη Β΄ Σύνοδο του Βατικανού με το Διάταγμα: «Η Εκκλησία στον σύγχρονο κόσμο», αλλά και από τις Εγκυκλίους Επιστολές των Παπών, αρχής γενομένης από τον Πάπα Λέοντα ΙΓ΄ με την Εγκύκλιο «Rerum Novarum».

Παρουσιαστές του βιβλίου θα είναι ο Καρδινάλιος Ρενάτο Ραφαέλε Μαρτίνο, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Δίελλας.

Δείτε σχετικά:

-Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος σε παρουσίαση βιβλίου του Ποντιφικού Συμβουλίου

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NA KAΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Διερωτώμαι: ο "άγιος" Μεσσηνίας έχει ήδη αυτομολήσει; Θα παρουσιάσει ένα βιβλίο της "ιεραρχίας της καθολικής εκκλησίας της Ελλάδος"; Απευθύνομαι στον Σεβασμιότατο Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την προ μηνός αμνήστευση ή μάλλον...οσιοποίηση του "αγίου" Μεσσηνίας: εσείς Σεβασμιότατε θα πηγαίνατε να παρουσιάζατε το εν λόγω βιβλίο; Ο "άγιος" που προ μηνός του πλέξατε το εγκώμιο, πήγατε στο γραφείο του, στα ονομαστήριά του, συγχωρεθήκατε, φιληθήκατε, μας βεβαιώσατε ότι όλα ανήκουν στο παρελθόν, ότι ο "άγιος" Μεσσηνίας διατηρεί στο ακέραιο το...ορθόδοξό του φρόνημα κι έπειτα μας στολίσατε με βαρείς χαρακτηρισμούς που τολμούμε να τα "βάζουμε" με τον "άγιο" Μεσσηνίας, με τον οποίο σας συνδέει και 30ετή φιλία!!! Αγαπητέ μας Σεβασμιότατε Πειραιώς να προσέχετε πολύ τους φίλους σας διότι όπως λέει και ο λαός: δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι...Ή αλλιώς όπως μας συμβούλεψε και ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός φεύγετε τους παπικούς (και τους νενέκους τους) ως τις φεύγει από όφεως!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ν. είπε...

Πλήρης εφαρμογή της αιρετικής εγκυκλίου του Πατριαρχείου Κων/πόλεως του 1920. Ας την διαβάσουμε για να τη θυμηθοῦμε! Ο Μεσσηνίας πιστός στον δρόμο που χάραξαν οι οικουμενιστές πριν εκατό περίπου χρόνια.

Αγιαντωνίτης είπε...

Καλύτερα ας είμαστε λίγο προσεκτικοί με τον Σεβασμιώτατο Πειραιώς, καθότι αυτό τον καιρό βάλλεται από παντού. Θα διαβάσετε ασφαλώς ορισμένοι στον ημερήσιο τύπο, πως η κρατική ασφάλεια τον ενημέρωσε πως βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο των ισλαμιστών. Είναι βέβαιο πως βρίσκεται στο στόχαστρο ΚΑΙ των Εβραίων. Ίσως ορισμένους ιεράρχες σαν τον Μεσσηνίας προσπαθεί να τους προσεγγίσει εις τρόπον ώστε να τους νουθετήσει, αν και φαντάζομαι γνωρίζει κι ο ίδιος πως αυτό είναι πολύ δύσκολο. Και εγώ προ ημερών του άσκησα για το θέμα αυτό κριτική, αλλά ίσως καλό είναι να έχουμε και λίγη διάκριση. Ο Θεός να ενισχύει τον π. Σεραφείμ και να δίνει μετάνοια στον κ. Χρυσόστομο...

Ανώνυμος είπε...

Αγιαντωνίτη δεν μας τα λες καθόλου καλά μου φαίνεται!

Πολλή υποστήριξη στον Πειραιώς βλέπω και αυτό δεν κάνει καλό για την Ορθοδοξία!

Τα καλά να επαινούνται και τα κακά να καταγγέλονται. Και η υποστήριξη προς τον Μεσσηνίας απο τον Πειραιώς είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΚΟ!

Ο Μεσσηνίας έπρεπε να είχε οδηγηθεί σε καθαίρεση. Αν δεν έχει γίνει ακόμα αυτό οφείλεται στους αρχιερείς που τον στηρίζουν και καλύπτουν. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς το κακό που κάνει και ο ορθόδοξος Πειραιώς στην Εκκλησία!...

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται ότι συμφωνώ με το πολύ καλό σχόλιο που πάντα καλού σχολιογράφου, του Αντιοικουμενιστή.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΣ, ΓΙΝΑΤΕ ΑΓΙΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..ΣΩΣΤΑ;

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ,
ΔΕ ΛΕΩ, ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΕΠ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ.

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟ;
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αγιαντωνίτης είπε...

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου, όσον αφορά τον Μεσσηνίας. Και σίγουρα δεν λέω ότι ο Πειραιώς είναι υπεράνω κριτικής, ούτε αλάνθαστος (όπως φυσικά δεν είμαστε και εμείς). Όμως ο Πειραιώς να μην ξεχνάμε ότι είναι ο μοναδικός που ταράζει τον ύπνο των ιεραρχών και λαμβάνει θέση σχεδόν για όλα τα ζητήματα. Θυμίζω πως υπεράσπισε τους αγωνιστές της Ομολογίας Πίστεως κατά του Οικουμενισμού στη Σύνοδο, κάνοντας επίθεση στον Πατριάρχη, ήταν ο μόνος που υπερασπίστηκε τον διωγμένο Αρτέμιο, όπως και ότι ήταν ο μόνος που αντέδρασε στην επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο. Με την ενέργειά του δέ, να χτυπήσει απευθείας τον Διεθνή Σιωνισμό, ο οποίος βρίσκεται ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, έκανε αυτό που κανείς δεν τόλμησε τα τελευταία τουλάχιστον έτη. Ούτε ο παππούλης ο Καντιώτης που είχε διακόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρα. Στο διά ταύτα λοιπόν, ασφαλώς και κάνει λάθη ο Πειραιώς (όπως το ότι δεν καταγγέλει τα ονόματα των Οικουμενιστών ιεραρχών κα.), τα οποία πρέπει να επισημαίνουμε, όμως μην τα ισοπεδώνουμε όλα και καλά θα ήταν να ευχόμαστε τούτη την ώρα για εκείνον. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει παλεύει -από την τάξη των επισκόπων- μόνος εναντίον όλων...

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, μου φαίνεται δεν ξέρεις τί λες!

Εκτός από τα αντιφατικά τα οποία λες. Απο την μία ζητάς να είναι κανείς τέλειος για να κρίνει τον Πειραίως και απο την άλλη μας λες ότι πρέπει να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα! Από πότε ο Πειραίως δεν πράττει και κακώς; Απο πότε είναι αλάνθαστος; Τα κακώς κείμενα του Πειραιώς λοιπόν καταγγέλουμε!

Μήπως κατα βάθος έχεις ταυτίσει τον Ιδρυτή της Εκκλησίας, Ιησού Χριστό, με τον Πειραίως; Διαφορετικά δεν εξηγείται η τελευταία σου ειρωνική ερώτηση αν αγαπάμε περισσότερο την Εκκλησία απο τον Ιδρυτή της!

Μάθε λοιπόν ότι εμείς δεν κρίναμε τον Ιδρυτή της αλλά τον Πειραιώς!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγιαντωνίτη δεν ξέρεις καθόλου τον άγιο Αυγουστίνο Καντιώτη και γι' αυτό μην το πιάνεις στο στόμα σου!

Μακάρι να έφθανε ο Πειραίως στο 1/1000 της ανδρείας και του αντιοικουμενιστικού σθένους του αγίου πρ.Φλωρίνης!

Ο άγιος πρ.Φλωρίνης ουδέποτε θα διανοούταν απλώς να υποστηρίξει μέγα οικουμενιστή όπως είναι ο θρασύτατος Μεσσηνίας -και πολύ περισσότερο ουδέποτε θα το έκανε πράξη!

Αντιθέτως μάλιστα θα ζητούσε την καθαιρεσή του Μεσσηνίας και θα επαινούσε τα ερωτήματα του θεολόγου κ.Π.Σημάτη και δεν θα άφηνε υποννοούμενα ανεπίτρεπτα, που μάλλον ψέγουν παρά τιμούν τον καλό αγώνα του κ.Π.Σημάτη!

Τεράστια η διαφορά ανάμεσα στον Πειραίως και στον άγιο πρ.Φλωρίνης!

Ο ένας μας τα λέει μια έτσι και μια αλλιώς! Μια υπογράφει την Ομολογία Πίστεως και την άλλη υποστηρίζει και δίνει πιστοποιητικό Ορθοδοξίας στον ...Μεσσηνίας!...

Ο άλλος, ο μακαριστός πρ.Φλωρίνης ήταν πάντοτε αμετακίνητος και συνεπέστατος στις θέσεις του!

Ατυχέστατη η σύγκριση αγαπητέ Αγιαντωνίτη!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Αντιοικουμενιστής είπε...

Μια τελευταία επισήμανση: Οι προτροπές μας προς τον πολύ Αγαπητό και Εξαίρετο Σεβασμιότατο Πειραιώς δεν γίνονται με γνώμονα την κατάκριση αλλά προκειμένου να τεθούν κάποια πράγματα εις την ορθήν θέσιν τους. Ο Αγαπητός μας Σεβασμιότατος Πειραιώς μας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση, επειδή τον ελέγξαμε (ορθώς κατά την άποψή μου) για τις φιλοφρονήσεις του στον "άγιο" Μεσσηνίας. Κι εκείνος αντί τουλάχιστον να προβληματιστεί, εξέδωσε ανακοινωθέν και δεν γράφω πως μας απεκάλεσε...Μας συμβούλεψε δε να έχουμε περισσοτέρα...διάκριση διότι κάποιος οικουμενιστής, φιλοπαπικός μητροπολίτης απέτρεψε με...αγώνα του την εκλογή "ετεροδόξου πολιτευτή" στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποιον εννοούσατε Σεβασμιότατε; Τον "άγιο" Σύρου; Κι αυτόν αμνηστεύσατε; Έλεος! Δε μένει τώρα να αμνηστεύσετε και τον βελεζεβούλ για την πτώση των πρωτοπλάστων! Εν κατακλείδι: στηρίζουμε με όλο μας το είναι τον Αγώνα του Σεβασμιοτάτου Πειραιώς έναντι όλων των εχθρών της Αγιοτάτης ημών Πίστεως και της Αιματοποτισμένης Πατρίδος μας, αλλά τέτοιες χονδροειδέστατες παρόλες αποκλείεται να τις αποδεχθούμε, έστω κι αν διατυπώνονται από τον θαρραλέο, γενναίο αγωνιστή των δικαίων της Πίστεως και της Πατρίδος ημών, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αρες, μάρες, κουκουνάρες αργόσχολων που καθονται στον καναπέ και ελέγχουν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Unknown είπε...

Άγαπητοί έν Χριστώ άδελφοί κανείς δέν είναι άλάθητος καί έπομένως άν ό άγιος Πειραιώς άπό άγάπη δέχτηκε τά όσα είπε ό αγιος Μεσσηνίας γιά νά έπανορθώσει δέν πρέπει νά τόν πυροβολούμε.Άλλά θά ήθελα νά κάνω μία έρώτηση στούς έπικριτάς τού σεβ. Πειραιώς γιατί τόσο μένος, μήπως είναι Έβραίοι ;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com