22 Ιαν 2011

Πάφος –Χάος στον θρησκευτικό τουρισμό παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες μετά το «δέλεαρ» της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου.

Μετά τον Πάπα το χάος στον θρησκευτικό τουρισμό

Μηδαμινή χαρακτηρίζεται η ανταπόκριση των ξένων τουριστικών αγορών στις προσπάθειες της Πάφου για ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, παρά τις περί αντιθέτου προσδοκίες μετά το «δέλεαρ» της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου. Η διαπίστωση αυτή, σε συνδυασμό με τη μείωση των γενικών αριθμών συνεπεία της οικονομικής κρίσης, ωθεί τους φορείς της Πάφου σε επανασχεδιασμό της στρατηγικής τους για προώθηση του ειδικού αυτού τουριστικού « target group».

Αν και ο συνδυασμός της αναψυχής με το προσκύνημα στα μέρη της Μεσογείου από τα οποία πέρασε και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, αποτελεί την τελευταία πενταετία προτεραιότητα για τις αρχές της Πάφου στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της επαρχίας, τα μηνύματα που φθάνουν στον ΚΟΤ και τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων από οργανωτές ταξιδίων μεσογειακών χωρών είναι ακόμη «αδιάφορα» στην προωθούμενη εισαγωγή του θρησκευτικού τουρισμού στα πακέτα των εκδρομών.

Η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα έχει ως σημείο αναφοράς τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στα πλαίσια του προγράμματος ΜedΜission το οποίο ασχολείται με την προστασία και ανάδειξη των μεσογειακών σταθμών και την ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτισμικής σημασίας της πορείας του Αποστόλου.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται από τους τουριστικούς φορείς του τόπου σε τουριστικές περιηγήσεις που θα συνδυάζουν και το θρησκευτικό στοιχείο από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα και δευτερευόντως από άλλες μεσογειακές χώρες.

«Με τη δημιουργία ενός τουριστικού πακέτου», τόνισε αρμόδιος παράγοντας, « μπορεί ο κάθε πιστός να συνδυάσει τις διακοπές του με την πορεία του Αποστόλου Παύλου. Μπορεί να πηγαίνει με το πακέτο αυτό σε οποιοδήποτε μέρος πέρασε ο άγιος και να δει το μνημείο που θα κτιστεί εκεί.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι εξαιρουμένης μιας πρόσκαιρης έξαρσης λόγω της έλευσης του Πάπα στην Κύπρο, έκτοτε δεν υπήρξε συνέχεια».

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Πάφου, Γιώργος Μιχαηλίδης, τόνισε ότι ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί έναν τομέα προτεραιότητας για την πόλη της Πάφου.

«Πιστεύουμε ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προώθηση του τουριστικού ρεύματος στην Πάφο», επεσήμανε. « Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα και μειωμένη τουριστική κίνηση σήμερα, γι’ αυτό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια εμπλουτισμού του προϊόντος μας».

«Φιλελεύθερος»22/01/2011 – Ντόρα Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com