16 Δεκ 2010

Mεθοδεύουν επίσκεψη του Πάπα στη Ρουμανία

Ambasadorul României la Vatican  în vizită la Patriarhia Română

Στις 15 Δεκεμβρίου 2010 ο Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Δανιήλ δέχθηκε σε ακρόαση τον πρέσβη της Ρουμανίας στο Βατικανό, Bogdan Tataru Cazaban.

Ο πρέσβης μετέφερε στον Μακαριώτατο μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄και του παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ρουμανίας και Βατικανού.

Ο Ρουμάνος πρέσβης κατά τη συνάντηση, έκανε ακόμη μια σύντομη ενημέρωση για τη διαδικασία αναγνώρισης από τις ιταλικές αρχές και τη θέση της Ρουμανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Ιταλίας.

Όσον αφορά την πιθανή επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄στη Ρουμανία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Δανιήλ τόνισε ότι πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να είναι μια κοινή μαρτυρία για την προάσπιση και την προώθηση των χριστιανικών αξιών στην σύγχρονη Ευρώπη. Γι΄αυτό και πρέπει να αξιολογηθεί τόσο από το Πατριαρχείο Ρουμανίας όσο και από το Βατικανό η πιο κατάλληλη στιγμή για την επίσκεψη, δεδομένου ότι ο Πάπας είναι επικεφαλής του κράτους του Βατικανού και η επίσκεψη στη Ρουμανία θα πρέπει να προετοιμασθεί από κοινού με το Ρουμανικό κράτος.

Ambasadorul României la Vatican în vizită la Patriarhia Română

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com