22 Δεκ 2010

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ που ενόχλησαν

Θέμα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά- Πρόεδρος της Εβραϊκής κοινότητας «Ένιωσα αηδία»

Image

Θέμα έχει προκύψει στο Ισραήλ ύστερα από δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretzμε τίτλο «Έλληνας ανώτατος Ιερέας κατηγορεί τους Εβραίους για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας» όπου έγιναν γνωστές οι θέσεις που ανέπτυξε στην πρωινή εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA» (των Δημήτρη Καμπουράκη και Χρήστου Οικονομέα) ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τους Εβραίους, τον παγκόσμιο Σιωνισμό και τον...Χίτλερ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε σε ένα σημείο της συνέντευξής του:

"Εσείς αρνείστε πως υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, με τις μονογονικές οικογένειες με τα ομόφυλα ζευγάρια δηλαδή μια προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών..."

Οικονομέας: "Ποιος την ενορχηστρώνει ποιος τη χαράζει τη πολιτική αυτή;"

Σεραφείμ:" Ποιος διεθνιστικός παράγων ; Ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Δεν ενθυμίστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το Εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Μην ξεχνάμε λοιπόν τα αυτονόητα. Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών"

Σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Καμπουράκης ερωτά τον Μητροπολίτη;

"Σεβασμιότατε πείτε μου ειλικρινά είναι προκλητικό αυτό που θα σας ρωτήσω αλλά εάν ο παγκόσμιος διεθνής Σιωνισμός είναι αυτός που καθοδηγεί για όλο τον πλανήτη όλο αυτό το καταστροφικό σύστημα πείτε μου γιατί διαφωνήσατε με την πολιτική του Χίτλερ;"

Σεραφείμ: "Εμείς δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων, είμαστε εναντίον των συστημάτων. Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο ο οποίος μας μισεί και μας υβρίζει. Γιατί αυτή είναι η εντολή του Χριστού μας, αλλά εν προκειμένω θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εξωφρενικό, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο σύστημα όπως ξέρετε στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό. Rockefeller, Rothschild, Soros και άλλοι πολλοί. Είναι γνωστά αυτά."

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς μέσα από το δημοσίευμα της Haaretz ο πρόεδρος της Εβραϊκής κοινότητος στην Αθήνα Benjamin Albala δήλωσε στο ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων JTA (Jewish Telegraphic Agency)

“Έβλεπα και άκουγα το πρόγραμμα. Ένιωσα αηδία ακούγοντας τον Μητροπολίτη Πειραιά να εκφράζεται έτσι εναντίον του παγκόσμιου Σιωνισμού και χωρίς ντροπή να λεει ότι ο Χίτλερ με τη βοήθεια εβραίων τραπεζιτών έκανε ότι έκανε».

Image

defencenet.gr/22/12/2010

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ας κρατήσει την αηδία του για λίγο, αφού ιδεί το παρακάτω βίντεο, και μετά να πάει να πάρει το κατά της αηδίας χαπάκι.

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_2442.html

Δεν τα λέμε εμείς αυτά. Δικός τους άμθρωπος λέει για τον καθοριστικό ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ των Εβραίων (Jewish leading role) στην παγκοσμιοποίηση.

Τι προς ημάς; για τους δικούς να αηδιάσει ο κ. Βενιαμίν Albala.

Παναής είπε...

Ακόμα είναι πίσω οι αηδίες που θα εισπράξουν απο τους εαυτούς τους...κ.Κυπριανέ μου αγάλι αγάλι...βρέθηκε Επίσκοπος που τα βάζει αντρίκια μαζί τους άντε να δούμε και άλλους Επισκόπους να υποστηρίξουν τον Πειρεώς διότι θα αρχίσουν να τα βάζουν εντόνος με την Ορθοδοξία...τους έτσουξαν οι Άγιες κουβέντες του Άγιου Πειρεώς ε;έ;Καλά να πάθουν...

Παναής είπε...

Και κάτι που ξέχασα να προσθέσω.Για να ενόχλησαν οι δηλώσεις του Αγίου μας Πειρεώς σημαίνει έφτασαν εκεί που έπρεπε οι δηλώσεις του και χάσαν τον ύπνο τους.Ένας "ανώτατος ιερέας"...ούτε την ιδιότητα του Επίσκοπου φρίττουν να την ομολογήσουν!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com